Соковиті рулети з маком: перевірений сімейний рецепт
Соковиті рулети з маком: перевірений сімейний рецепт

Соковиті рулети з маком: перевірений сімейний рецепт

Фудексперт Світлана Левицька та авторка кулінарного блогу в Інстаграм розповіла, як зробити дуже солодкий маковий рулет.

Рецепт тесту універсальний, а начинку можна вибрати до смаку: мак, яблука, повидло – вирішуйте самі. Зберігайте цей рецепт як частину сімейних традицій та передавайте його далі.

Інгредієнти для тесту:

  • Борошно - 500 г (+/- 3 ст.л. з гіркою)
  • Дріжджі – 15 г
  • Яйця – 2 шт. в тісто, 1 жовток для обмазування
  • Тепле молоко – 250 мл
  • Цукор - 80 гр
  • Олія (м'яка) – 50 г
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Ваниль или цедра

Для макової начинки:

  • Мак – 400 г
  • Цукор – 200 г (можна менше)
  • Ізюм (розпарений) – жменя
  • Олія – 50 г
  • Яєчний білок

Приготування:

Розведіть дріжджі у теплій молочній суміші, додайте 1 ст.л. цукру та 3 ст.л. борошна. Залишіть у теплі на 20–30 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.

Збийте яйця з цукром, що залишився, сіллю і ваніллю до густої піни. З'єднайте з опарою, поступово додаючи борошно, замісіть тісто. Наприкінці замісу додайте розм'якшене масло. Тісто має бути м'яким та еластичним. Залишіть у теплому місці на 1 годину.

Перетріть розпарений мак із цукром, додайте олію та білок. Начинка готова!

Розділіть тісто на 2 частини, розкотіть у пласти, нанесіть начинку та поверніть у рулети. Дайте їм постояти 40-60 хвилин. Змастіть рулети жовтком і запікайте в розігрітій до 180 °C духовці близько 40 хвилин.

Останні новини України:

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader