Перетнули червоні лінії: фінські ультрас довели до істерики росіянку Захарову
Перетнули червоні лінії: фінські ультрас довели до істерики росіянку Захарову

Перетнули червоні лінії: фінські ультрас довели до істерики росіянку Захарову

Сєргєй Лазарєв та Сєргєй Єрьомєнко стали об'єктами цькування від фінських вболівальників. Через це рефері довелось зупинити гру під кінець першого тайму, про це повідомляє Yle.

Реакція МЗС Росії

У російському посольстві на території Фінляндії відреагували на поведінку фінських вболівальників. Дійшло навіть до того, що представниця МЗС Росії Марія Захарова опинилася за крок до істерики.

Російська чиновниця почала розповідати про критичний рівень русофобських настроїв у Фінляндії. Вона заявила, що вони давно процвітають у сфері спорту, але влада країни не реагує на таку поведінку.

Захарова повідомила, що це не перший випадок, коли матч перервано через расистські вигуки вболівальників. З її слів антиросійські настрої у Фінляндії, лише поширюються.

Представниця російського МЗС згадала про те, що фінське суспільство підписалось під усіма твердженнями міжнародного права. Однак, вона заявила, що вони не готові захистити себе від подібних ситуацій.

Їм треба згадати, що північна і центральна Європа вже проходила це, в 30-ті та 40-і роки минулого століття. Починалось все так само: націоналістичні окрики з сегрегацією людей за національною ознакою і відмовою влади охоплювати тих, хто закликав "до нових хрестових походів" проти людей певного віросповідання чи етносу. Тому це все переросло до кривавої лазні Другої світової війни,
– цитує Захарову росЗМІ.

Вислови представниці МЗС Росії викликали сміх та глузування від її співвітчизників: "Капець вона тут і нацизм притягнула", "А те що в СРСР євреїв у ГУЛАГи посилали – це неправда, напевно?", " У чужому оці смітинку бачить, а у своїй колоди не помічає".

Перетнули червоні лінії: фінські ультрас довели до істерики росіянку Захарову - Фото 1Росіяни висміяли Марію Захарову /Скриншот з ютубу

Зазначимо, що під час перерви було виявлено фанатів, які скандували образливі промови у бік російських футболістів та виведено зі стадіону. Через деякий час директор ТПС перепросив за поведінку вболівальників.

Теги за темою
футбол
Джерело матеріала
loader