Пенсії ледь вистачить на хліб: українцям показали, скільки отримають до кінця року
Пенсії ледь вистачить на хліб: українцям показали, скільки отримають до кінця року

Пенсії ледь вистачить на хліб: українцям показали, скільки отримають до кінця року

У 2024 році українські пенсіонери можуть очікувати підвищення мінімальних пенсій. Уряд ухвалив нові стандарти, які беруть до уваги вік, трудовий стаж і зайнятість громадян.

За інформацією Судово-юридичної газети, базовий прожитковий мінімум для пенсіонерів становитиме 2361 гривню. Проте фактичні виплати можуть бути набагато вищими. Для непрацюючих пенсіонерів, які не мають достатнього стажу, найнижча пенсія становитиме 2725 гривень.

Пенсіонер з грошима в руках

Для тих, хто досяг 70 років і має стаж 35 років для чоловіків або 30 років для жінок, мінімальна пенсія складе 2980 гривень. Також цю суму можуть отримати люди з інвалідністю І групи, незалежно від їх віку та трудового стажу.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Для пенсіонерів віком від 70 до 80 років виплата становитиме не менше 3240 гривень, якщо вони мають відповідний стаж. Цю суму отримають також особи віком 75-80 років із меншим стажем роботи.

Найвищий рівень мінімальної пенсії закладено на позначці 3370 гривень. Ця сума призначена для непрацюючих пенсіонерів, які досягли 65 років і мають повний трудовий стаж, а також для всіх, хто старший за 80 років із стажем 25 років для чоловіків та 20 років для жінок.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що ці суми є мінімальними гарантіями. Фактичний розмір пенсії може бути вищим, адже він залежить від індивідуальних показників заробітної плати та стажу роботи кожного пенсіонера. Це підвищення стане важливим кроком на шляху покращення фінансового становища пенсіонерів в Україні.

Раніше ми повідомляли, прожитковий мінімум "заморозили", чого українцям очікувати у 2025 році?

Українцям пропонують виживати на 3 000 гривень- детальніше на Знай.ua.

Джерело матеріала
loader