Відкоркуємо шампанське, якщо Трамп виграє вибори ‒ Орбан
Відкоркуємо шампанське, якщо Трамп виграє вибори ‒ Орбан

Відкоркуємо шампанське, якщо Трамп виграє вибори ‒ Орбан

Відкоркуємо шампанське, якщо Трамп виграє вибори ‒ Орбан

Політики вже не вперше обмінюються люб'язностями.

Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан висловив підтримку колишньому президенту США Дональду Трампу, заявивши, що у разі його перемоги на президентських виборах той доб'ється миру в Україні ще до інавгурації.

Про це повідомляє видання Politico.

Виступаючи на пресконференції у Страсбурзі, Орбан нагадав, що 7 листопада в Будапешті відбудеться неформальний саміт європейських лідерів. Він підкреслив, що цей захід збігається з виборами в США, запланованими на 5 листопада.

«Я радий, що неформальний саміт європейських лідерів пройде в Будапешті через два дні після виборів у Сполучених Штатах», – зазначив Орбан. За його словами, це буде слушна нагода обговорити підходи до вирішення війни в Україні та визначити подальші кроки як для окремих держав, так і для Європейського Союзу загалом.

Орбан також порівняв зовнішньополітичні підходи адміністрації Трампа з нинішньою владою США, наголосивши на «значній різниці» між ними. Він висловив упевненість, що Трамп, у разі перемоги, не буде чекати офіційної інавгурації для того, щоб діяти на міжнародній арені.

«Ми відкоркуємо кілька пляшок шампанського, якщо Трамп повернеться», – зазначив Орбан, не приховуючи своїх симпатій.

Угорський прем'єр також висловив впевненість, що у випадку перемоги Трамп «діятиме негайно», аби досягти миру в Україні. Орбан закликав європейських лідерів до швидких та стратегічних рішень, зазначивши, що між виборами в США та інавгурацією нового президента, яка традиційно відбувається через кілька місяців, буде дуже мало часу для реагування.

«Ми повинні діяти не лише філософськи й інтелектуально, а й стратегічно і практично, і робити це якомога швидше», – підсумував Орбан.

Нагадаємо, союзники з популістського табору Трамп та Орбан вже давно підтримують приязні відносини. Колишній президент США заявляв, що Орбан «зробив величезну роботу» і його «поважають у всій Європі». Прем'єр Угорщини, тим часом, казав, що якби президентом США у лютому 2022 року був Трамп, то «війни в Європі більше не було б».

Джерело матеріала
loader
loader