Від них товстіють: які овочі не можна їсти, якщо ви хочете схуднути
Від них товстіють: які овочі не можна їсти, якщо ви хочете схуднути

Від них товстіють: які овочі не можна їсти, якщо ви хочете схуднути

Існують десятки різновидів овочів, і всі вони корисні, оскільки містять цінні поживні речовини. Але якщо ви хочете скинути вагу, вам слід виключити деякі овочі зі свого раціону.

Щоб схуднути, люди часто відмовляються від вживання вуглеводів, обираючи, наприклад, м'ясо на грилі та овочі. Але будьте обережні, деякі види овочів також можуть негативно позначитися на вашій вазі, особливо в разі надмірного вживання. Хоча кукурудза містить вітаміни та мінерали, вона, на жаль, не сприятиме схудненню. Про це пише Fit For Fun.

У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!

Містять крохмаль

Фото: Pixabay

Наявність цукрів і крохмалю може ускладнити схуднення. Це пов'язано з тим, що різкі стрибки рівня цукру в крові викликають швидке відчуття голоду і, як наслідок, переїдання.

Дослідження, проведене Гарвардською школою громадської охорони здоров'я імені Т. Х. Чана, визнало це і тепер застерігає від вживання певних фруктів та овочів, що можуть перешкодити процесу схуднення. Для цього дослідники оцінили дані 13 000 випробовуваних і дійшли висновку, що крохмалисті продукти уповільнюють втрату ваги.

Кукурудза та горох у помірних кількостях

Фото: Freepik

Згідно з результатами дослідження, кукурудза, зокрема, є одним із головних винуватців невдач у втраті ваги. Але квасоля, горох і картопля також є крохмалистими овочами, що також може ускладнити процес схуднення. Якщо ви контролюєте своє харчування з метою скинути вагу, більше підійде буряк, що не містить крохмалю, і такі овочі як броколі, помідори або морква. Високий вміст води і низька калорійність роблять їх помічниками на шляху до ідеальної фігури.

Всупереч дослідженню, інші стратегії зі зниження ваги рекомендують використовувати цілі бульби картоплі. Крім крохмалю, більшість овочів містять багато корисних вітамінів і мінералів, а також клітковину, яка стримує відчуття голоду. Тут діє просте правило: кількість має вирішальне значення. Тому намагайтеся вживати всі продукти в помірних кількостях, оскільки надлишок навіть найкориснішого продукту може завдати шкоди здоров'ю.

Нагадаємо, 10 недорогих фруктів і овочів, які потрібно купувати частіше.

Раніше Фокус писав про те, як заготовити овочі на зиму, щоб зберегти користь.

Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця

Теги за темою
Здоров'я
Джерело матеріала
loader