Уряд Німеччини підтвердив перенесення зустрічі "Рамштайн"
Уряд Німеччини підтвердив перенесення зустрічі "Рамштайн"

Уряд Німеччини підтвердив перенесення зустрічі "Рамштайн"

Зустріч у форматі "Рамштайн" та зустріч лідерів Великої Британії, США, Франції та Німеччини, запланована на 12 жовтня, не відбудеться. Це підтвердив речник федерального уряду ФРН Штеффен Гебештрайт на брифінгу в середу.

"Візит (американського президента) не відбудеться, але разом з цим випадають і всі формати, які були з ним пов'язані. Отже, не відбудеться зустріч у Рамштайні на рівні голів держав і урядів, не відбудеться також і зустріч британського прем'єра, французького президента та німецького канцлера, в тому числі й за віртуальної участі американського президента", - сказав Гебештрайт.

Причиною скасування візиту президента США Джо Байдена до Німеччини стала серйозна ситуація в його країні, пов'язана з наближенням урагану "Мілтон". Гебештрайт додав, що в Берліні не отримували "негативної реакції" або розчарування з Києва щодо порушення планів.

Речник Міноборони ФРН Міхаель Штемпфле заявив, що в Берліні сподіваються, що зустріч формату "Рамштайн", принаймні за участі голів оборонних відомств, пройде ще в жовтні.

Пресслужба авіабази "Рамштайн" у Німеччині підтвердила, що зустріч відклали, і зазначила, що ключовим фактором стала зміна планів президента США через негоду у Сполучених Штатах.

Нову дату зустрічі мають оголосити пізніше. Наразі не відомо, чи відбудеться у майбутньому зустріч на рівні лідерів, як це було заплановано цього тижня.

Теги за темою
Володимир Зеленський Джо Байден
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader