Макрон поговорив з українськими військовими, яких навчають у Франції
Макрон поговорив з українськими військовими, яких навчають у Франції

Макрон поговорив з українськими військовими, яких навчають у Франції

Президент Франції Еммануель Макрон відвідав українських військових 155-ї бригади, які проходять навчання в регіоні Гранд Ест на сході Франції.

Його супроводжували міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню та український міністр оборони Рустем Умєров, передає кореспондент Укрінформу.

Макрон поговорив з українськими військовими, яких навчають у Франції - Фото 1

«Я хочу побажати вам успіху! Ми зі свого боку докладемо всіх зусиль, щоб підготувати вас якомога краще», - сказав Макрон.

Більш як пів години він спілкувався з українськими військовими, підходив до кожного по черзі та розпитував, де саме та скільки він воював, якої саме підготовки йому не вистачає.

Макрон поговорив з українськими військовими, яких навчають у Франції - Фото 2

Також Макрон у соцмережі Х оприлюднив кадри з навчань української бригади.

«Навчання проходять дуже добре. Українські солдати просуваються швидше, ніж ми думали», - заявив полковник, який керує підготовкою українців. Він також розповів, що французи адаптують навчання до українських потреб.

У Франції зараз їх проходять приблизно 2300 військових, які сформують три піхотні батальйони та допоміжні підрозділи - інженерні, артилерійські, розвідувальні, наземні та повітряні засоби спостереження. Для того, щоб завершити підготовку і довести чисельність бригади до 4500 осіб, решту мають підготувати в Україні.

Однак частина цих бійців також наприкінці приєднається до тренованих у Франції бійців, щоб забезпечити інтеграцію всіх тактичних підрозділів

Підготовка складатиметься з кількох послідовних етапів. На першому відбувається технічна підготовка обладнання, яке потім приїде в Україну, а також кадрів. Другий етап – це підготовка піхотних батальйонів І, нарешті, третій етап – інтеграція військових.

За даними французької сторони, після завершення навчань бригада буде повністю оснащена 128 броньованими бойовими машинами, 18 гарматами Caesar, 18 броньованими машинами AMX10RC, 10 TRMами – спеціальними машинами для важких дорожніх умов - та 20 установками для протитанкових ракет. Французи нададуть українцям також боєприпаси класу повітря-земля.

Як повідомлялося, президент Франції оголосив про намір підготувати та оснастити повну українську піхотну бригаду у складі 4500 солдатів під час візиту глави української держави Володимира Зеленського до Парижа 7 червня.

Теги за темою
Україна Еммануель Макрон
Джерело матеріала
loader