Чиновник міської ради розбагатів завдяки корупційній схемі: використав своє службове становище
Чиновник міської ради розбагатів завдяки корупційній схемі: використав своє службове становище

Чиновник міської ради розбагатів завдяки корупційній схемі: використав своє службове становище

Заступнику директора одного із комунальних підприємств Дніпровської міської ради повідомлено про підозру в розкраданні бюджетних коштів.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону.

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону, заступнику директора одного з комунальних підприємств Дніпровської міської ради повідомлено про підозру у розтраті бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 191 КК України).

Слідством встановлено, що посадовець, використовуючи своє службове становище під час закупівлі комунікаційного обладнання для виконання "Програми сприяння територіальній обороні міста Дніпра на 2022-2026 роки", навмисно не забезпечував належне та економічне використання коштів Дніпровської міської територіальної громади, закуповуючи обладнання за завищеними цінами.

Внаслідок цього завдано збитків державі на загальну суму майже 1,8 млн гривень.

Правоохоронці провели 21 санкціонований обшук, під час яких було виявлено і вилучено документи, блокноти з чорновими записами, мобільні телефони та комп'ютерну техніку. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також триває перевірка інших осіб, причетних до злочину. Досудове розслідування проводить Головний підрозділ детективів Бюро економічної безпеки України за оперативного супроводу УПК в Дніпропетровській області ДКП НПУ та УСБУ в Дніпропетровській області.

Останні новини України:

Масові підпали військових авто прокотилися Україною: знищено понад 200 машин.

Розкрадання на державному підприємстві: викрито нову корупційну схему, чиновник розтратив кругленьку суму.

В українській енергетиці вкрали сотні мільйонів: цинічний злочин здійснили заради наживи.

Теги за темою
Корупція
Джерело матеріала
loader