США та країни Близького Сходу намагаються домовитися про припинення вогню
США та країни Близького Сходу намагаються домовитися про припинення вогню

США та країни Близького Сходу намагаються домовитися про припинення вогню

Одна з головних оголошених Ізраїлем цілей війни – повернення заручників не реалізована. У полоні залишається ще понад 100 осіб.

Сполучені Штати та арабські країни розпочали таємні переговори з Іраном про всеосяжне припинення вогню на всіх фронтах у регіоні Близького Сходу. Про це у вівторок, 8 жовтня, повідомляє ізраїльський 

Ізраїль наразі не бере участі в цій ініціативі, але високопоставлені ізраїльські чиновники були про неї проінформовані.

“Наразі незрозуміло, як ці зусилля вплинуть на ситуацію в Секторі Газа, що є більш складною за інші фронти”,- вказують журналісти.

Вказується, що до переговорів сторони підштовхнув намір Ізраїлю продовжувати бойові дії незважаючи на складнощі зі звільненням заручників та вимогою ХАМАСу вивести ізраїльські війська с Сектору Газа. 

“Наразі ми перебуваємо в позиції сили, припинення вогню буде на наших умовах, включно з відходом Хезболли за річку Літані та демонтаж усіх військових об’єктів Хезболли в районах поблизу кордону”, – сказав один із високопоставлених ізраїльських чиновників, коментуючи можливу угоду про припинення вогню.

Ізраїль скасував заплановану на середу зустріч міністра оборони Йоава Галланта з міністром оборони США Ллойдом Остіном. 

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог звернувся до громадян Лівану та Ірану із закликом повстати і протистояти антиізраїльській коаліції, очолюваній Тегераном.



Теги за темою
США Ізраїль
Джерело матеріала
loader
loader