Зробіть простір стильним: помилки, яких слід уникати під час оформлення книжкових полиць
Зробіть простір стильним: помилки, яких слід уникати під час оформлення книжкових полиць

Зробіть простір стильним: помилки, яких слід уникати під час оформлення книжкових полиць

Попри те, що книги, безперечно, будуть центром ваших полиць, можна токож додати кілька штрихів до них, які підкреслюють вашу індивідуальність. Однак є кілька помилок у стилізуванні книжкових полиць, яких варто уникати, про що розповіли Better Homes&Gardens.

Лише використання книг

Це може видатися цілком зрозумілим, щоб ваші книжкові полиці були суто для літератури. Однак вона може містити і декоративні предмети чи фотографії. Розміщення інших об’єктів на ваших полицях не тільки надає їм більше індивідуальності, але й створює більш цілісну експозицію. Маленька ваза з квітами, лампа на батарейках, особливі сувеніри та картини в рамці – все це може мати гарний та скоординований вигляд.

Зробіть простір стильним: помилки, яких слід уникати під час оформлення книжкових полиць - Фото 1Книги, рамка з фото та вази на полиці / Фото Unsplash Joyce Hankins

Змішування занадто великої кількості матеріалів

Щоб ваші книжкові полиці не здавалися хаотичними, подумайте про матеріали та те, як ви можете зберегти відчуття єдності. Поєднання таких елементів, як потерті книги з гарною вазою з видувного скла може створити ідеальне сусідство, однак змішування елементів декору з латуні, дерева, скла, шкіри чи кераміки на одній крихітній поличці може створити відчуття зайнятості, яке виглядає не зовсім правильно.

Неправильний масштаб

Коли ідеться про предмети декору, їхній розмір – це не останнє, на що варто звернути увагу. Відтак, предмет не зовсім відповідного розміру буде стирчати і матиме хаотичний вигляд. Звісно, всі книги мають різні розміри, тому ключовим є пошук правильного балансу. Щоб надати меншим предметам більшої ваги, згрупуйте їх разом. Що стосується великих книг, дайте їм достатньо місця для "дихання", щоб простір між ними не здавався надто тісним.

Зробіть простір стильним: помилки, яких слід уникати під час оформлення книжкових полиць - Фото 2
Невеликі за розміром книги згруповані разом / Фото Unsplash (Gabriela)

Не брати до уваги задню частину книжкових полиць

Хоча акцент робиться на тому, що на полицях, те, що стоїть за ними, також має значення. Шпалери або фарбовані стіни – усе це може додати вашій колекції книг і декору індивідуальність.

Гарне освітлення також може допомогти підкреслити ці деталі, які інакше могли б залишитися непоміченими. Відтак, можна освітити свої полиці бібліотечними ліхтарями, маленькими лампами, щоб продемонструвати деталі задньої частини полиці.

Занадто близьке "сусідство" предметів

Працюючи з відкритими полицями, дуже важливо пам’ятати про тонку межу між ідеально оформленим і хаотичним. Створення простору на ваших полицях робить вигляд більш гармонійним.

Джерело матеріала
loader