Завжди в теплі та затишку: як вибрати електричну ковдру
Завжди в теплі та затишку: як вибрати електричну ковдру

Завжди в теплі та затишку: як вибрати електричну ковдру

Щоб не купувати багато електрообігрівачів, які споживають багато електроенергії, можна скористатися електроковдрою. Як правильно її обрати та що варто знати про неї – розповідає Дім 24.

Що таке електроковдра та у чому її особливість

Сучасні електричні ковдри – це справжній винахід, який рятує під час відсутності опалення. Загалом, електроковдра – це тканинна ковдра з вбудованими електричними нагрівальними елементами. Вона вмикається у розетку, електричний струп проходить через дроти й нагріває тканину.

Деякі виробники стверджують, що електроковдра не лише зігріває, а й має інші корисні для здоров'я функції. Так, вона покращує циркуляцію крові, знімає напругу у м'язах і допомагає боротися з ревматичними болями.

Як обрати електроковдру
Як обрати електроковдру / Фото Freepik

Як швидко нагріти приміщення з невеликим споживанням електроенергії? Це можливо з інверторним кондиціонером Bosch Climate 4000i. Він забезпечить тепло взимку і створить прохолоду влітку. А ще кондиціонер має сучасну технологію фільтрації та іонізацію: очистить повітря від неприємного запаху, вірусів, грибків та алергенів.

Як обрати електроковдру

Нині виробники пропонують різні електроковдри, і в асортименті можна легко загубитися. Так, експерти поділилися головними порадами, які допоможуть вибрати ідеальну для себе модель.

По-перше, електроковдра повинна мати кілька режимів нагрівання, адже це потрібно для того, щоб обрати комфортну для себе температуру. По-друге – пристрій повинен мати функцію автовимкнення. Експерти наголошують, що це не лише питання власної безпеки, а й економії електроенергії.

По-третє, варто звернути увагу на те, скільки зон обігріву має ковдра. Так, якщо одна зона перестане працювати, то інша частина ковдри виконуватиме функцію та забезпечуватиме теплом.

Водночас потрібно знати й правила безпечного користування ковдрою. Тому експерти назвали кілька правил експлуатації:

  • Електроковдру не можна складати як подушку, коли вона увімкнена у розетку. Також не треба нею гратися чи з головою ховатися у ковдру.
  • Зверніть увагу, чи можна прати вашу електроковдру у пральній машинці. Більшість моделей мають таку функцію, але у деяких випадках доведеться обійтися лише сухим чищенням.
  • Ковдру не можна лишати увімкненою тривалий час.
  • На електроковдру не можна розкладати важкі книжки чи виливати напої. Це може пошкодити обігрівачі й з часом вони втратять термоефект. Також не можна класти на ковдру ноутбук.
  • Блок живлення ковдри має бути неушкодженим. На нього також не можна класти важкі предмети.
Джерело матеріала
loader
loader