Бійцям Українського легіону пообіцяли безперешкодний перетин кордону
Бійцям Українського легіону пообіцяли безперешкодний перетин кордону

Бійцям Українського легіону пообіцяли безперешкодний перетин кордону

У Польщі розпочався набір добровольців до Українського легіону. Станом на 4 жовтня 2024 року надійшло 196 заявок від бажаючих вступити до цього формування.

Про це повідомив заступник міністра оборони Польщі Павел Залевський.

За словами Залевського, набір проводиться у Любліні на базі Генерального консульства України. До легіону можуть вступити громадяни та громадянки України з усієї Європи. Якщо вдасться сформувати першу групу з кількох сотень добровольців, їхнє навчання розпочнеться негайно.

Генеральний консул України в Любліні Олег Куць в інтерв'ю польському порталу І.Pl розповів про умови служби в легіоні. За його словами, бійці отримуватимуть грошову винагороду та проходитимуть підготовку під керівництвом Міністерства оборони Польщі. Після підписання контракту та проходження медогляду добровольців екіпірують та відправлять на фронт.

Куць також запевнив, що учасники легіону зможуть "без проблем перетинати кордон" для виїзду у відпустку або на ротацію. Він підкреслив, що це добровольчий підрозділ, і кожен зацікавлений може звернутися до призовного пункту "без жодних зобов'язань".

Нагадаємо, що створення Українського легіону було анонсовано президентом Володимиром Зеленським після підписання двосторонньої безпекової угоди з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском. Раніше повідомлялося про плани сформувати першу українську бригаду в Польщі, але згодом міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський спростував цю інформацію, зазначивши, що не вдалося набрати достатньої кількості добровольців.

Джерело матеріала
loader
loader