Продався Путіну: угорський опозиціонер зірвав виступ Віктора Орбана
Продався Путіну: угорський опозиціонер зірвав виступ Віктора Орбана

Продався Путіну: угорський опозиціонер зірвав виступ Віктора Орбана

Продався Путіну: угорський опозиціонер зірвав виступ Віктора Орбана

Молодий угорський політик заявив, що прем'єр зрадив країну.

Активіст і член молодіжного крила угорської опозиційної партії  "Демократична коаліція” Мартон Гєкіцкі зірвав пресконференцію прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана у Страсбурзі, коли той викладав свої плани щодо шестимісячного головування Угорщини в Європейському Союзі, повідомляють угорські ЗМІ.

Під час виступу Орбана Гєкіцкі кинувся до нього зі звинуваченнями у зраді країни.

"За яку суму ви зрадили країну, пане прем'єр-міністре?  Він продався Путіну, він продався Сі Цзіньпіну", – вигукнув чоловік, кинувши на стіл політика пачку фальшивих грошей.

Охорона повалила Гєкіцкі на підлогу, а потім вивела із зали.

Продався Путіну: угорський опозиціонер зірвав виступ Віктора Орбана - Фото 1

Очільник партії  "Демократична коаліція”,  колишній прем’єр-міністр Ференце Дюрчань пізніше написав у соцмережах, що пишається вчинком Гєкіцкі.

“Ми будемо говорити це скрізь і завжди: в Угорщині зрадницький уряд!”, – написав він.

Інцидент стався у переддень виступу Орбана перед Європейським парламентом під час шестимісячного ротаційного головування Угорщини в Євросоюзі. Угорський уряд уже давно конфліктує з ЄС через обмеження демократії в країні, а його лідера дедалі частіше критикують черезтісні стосунки з автократіями, такими як Росія та Китай.

Чимало законодавців наполягають на тому, щоб його уряд Орбана було позбавлено коштів ЄС через порушення верховенства права та корупцію.

Два роки тому Європарламент оголосив, що Угорщина за правління Орбана стала“гібридним режимом виборчої автократії” та виключив її з переліку демократій.

Цього року Орбан успішно сформував у парламентігрупу “Патріоти за Європу”, об’єднавши ультраправі партії з усього континенту, щоб сформувати третю за величиною групу в законодавчому органі ЄС.

Під час прес-конференції у вівторок Орбан поскаржився на занепад економіки ЄС і відставання в конкурентоспроможності зі Сполученими Штатами та Китаєм, сказавши, що вважає це найсерйознішим викликом.

Він також виступав проти нещодавно прийнятих ЄС мит на електромобілі китайського виробництва тапроти імміграції.

Коментуючи дії активіста,  Орбан назвав їх “проявом угорської політичної культури”.

“Коли один угорський політик каже іншому, що він негідник, у нашій культурі це означає лише “я з вами не згоден”, — сказав він.

 

Джерело матеріала
loader
loader