В Запорізькій області 88% укриттів придатні до використання - ОВА
В Запорізькій області 88% укриттів придатні до використання - ОВА

В Запорізькій області 88% укриттів придатні до використання - ОВА

В Запорізькій області за результатами перевірки захисних споруд визначено придатними 1127 об’єктів. Це 88% від загальної кількості.

Про це під час брифінгу повідомив заступник голови Запорізької облдержадміністрації Євген Мироненко, передає кореспондент Укрінформу.

«Фонд захисних споруд цивільного захисту Запорізької області становить 1403 об'єкта, з них 353 - захисні споруди цивільного захисту, 258 сховищ і 95 протирадіаційних укриттів та 1050 найпростіших укриттів. Ми проводимо щоквартальну перевірку цих захисних споруд. 108 об'єктів знаходиться в районах бойових дій - це Пологівський та Василівський райони. Перевірили 1295 об'єктів. З них придатними є 1127 об'єктів (88% від загальної кількості). Кількість непридатних з технічних причин сховищ – 168, з них зачинених - 49 об'єктів. Переважна більшість їх в Запоріжжі», - сказав Мироненко.

За його словами, щодо укриттів, якими б могли скористатися люди з інвалідністю, то таких в місті і області майже немає.

«Цифру укриттів, які не пристосовані для людей з інвалідністю, страшно називати. Це близько 90%. Ті об'єкти, які приводяться в порядок або будуються нові, то там передбачені всі ці моменти, в тому числі і пандуси», - наголосив заступник голови Запорізької облдержадміністрації.

Найгірша ситуація з наявністю укриттів в Хортицькому районіЗапоріжжя.

Посадовець зазначив, що наразі завданням номер один для влади є зробити укриття доступними для мешканців.

Проте наразі на законодавчому рівні не вирішено питання притягнення до адміністративної чи кримінальної відповідальності за невідкриття сховищ. У той же час він нагадав, що ст. 135 КК України дозволяє притягнути до відповідальності людину, якщо є наслідки. Він навів як приклад випадок, що стався в Києві, коли сторож не впустив в укриття під час повітряної тривоги і це призвело до загибелі людей.

Як повідомляв Укрінформ, під будівлею КМДА в столиці провели акцію «Доступне укриття — безпека життя!».

Теги за темою
війна Запоріжжя
Джерело матеріала
loader
loader