Другого Саміту миру у листопаді не буде — ОП
Другого Саміту миру у листопаді не буде — ОП

Другого Саміту миру у листопаді не буде — ОП

Другого Саміту миру у листопаді не буде — ОП

Питання його проведення вирішуватиметься після тематичних конференцій.

У листопаді проведення другого Саміту миру не очікується. Хоча до цього часу все має бути готовим для його підготовки, повідомила в інтервʼю "Телеграфу" радниця керівника Офісу президента Дарія Зарівна.

"Поки що проходять тематичні конференції по кожному пункту Формули [миру], які закінчуються прийняттям комюніке. Основні положення цих комюніке стануть основою для майбутнього мирного плану Другого саміту", — наголосила Зарівна.

За її словами, 30-31 жовтня у Канаді відбудеться остання тематична конференція. Вона буде присвячена питанню звільнення військовополонених, цивільних та дітей. Також у своєму Telegram посадовиця додала, що дата другого Саміту миру вирішуватиметься після проведення тематичних конференцій.

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що у другому Саміті миру можуть взяти участь представники Росії. За його словами, в іншому випадку Київ може втратити на конференції кількість країн-учасниць. Також він вказував, що Україна має бути готовою до проведення Саміту до листопада.

Також ZN.UA проводило соціологічне дослідження та запитувало в українців, як вони оцінюють результати першого Саміту миру у Швейцарії, чи потрібно проводити другу конференцію та чи варто запрошувати на неї Росію. Про підсумки соцопитування — у статті “Другий Саміт миру. Чого від нього очікують українці та як оцінили перший”.

Джерело матеріала
loader