Українська фехтувальниця зізналась, чи вдавались росіяни до провокацій на Паралімпійських іграх
Українська фехтувальниця зізналась, чи вдавались росіяни до провокацій на Паралімпійських іграх

Українська фехтувальниця зізналась, чи вдавались росіяни до провокацій на Паралімпійських іграх

Українські фехтувальниці здобули три паралімпійські медалі у Парижі. Наші дівчата не перетнулись із російськими суперницями на Паралімпіаді-2024 через їх невиїзд на закордонні змагання.

Російським фехтувальникам було б непереливки

Срібна призерка у Парижі Наталія Морквич зізналась, чи перетиналась із "нейтральними" спортсменами у паралімпійському селищі. Українка відверто розповіла, що усіма силами намагалась абстрагуватись від поглядів ворожих атлетів.

Морквич взагалі не знає, що було б із росіянами, якби вони були у її виді спорту. Наталія не приховує, що змагання із ворогами мала б не лише спортивний принцип.

Якби вони були у фехтуванні, то ми б однозначно їх перемогли. Навіть не впевнена, чи це було б фехтування за спортивним принципом. Якби вони приїхали на змагання? Не знаю, чим би це закінчилось. Ми дуже емоційні дівчата. Взагалі, їх досі не повинно ніде бути. На Паралімпіаді могла їх зустріти лише у їдальні. Ми розуміли, у яких кольорах їх "аля" форма. Я максимально старалась відійти, як тільки бачила, що біля мене проходить щось подібне,
– сказала львівська фехтувальниця.

Зверніть увагу! Повне інтерв'ю із фехтувальницею Морквич читайте – за посиланням. У розмові Наталія розповіла про обстріл Львова, шанси воїнів із ампутацією на старт кар'єри у паралімпійському спорті та зустріч із Володимиром Зеленським.

Фехтувальниця також розповіла, чи намагались російські "нейтрали" поговорити із нею у селищі. Морквич досі не розуміє, як росіян допустили на змаганнях у Париж, поки їх країна обстрілює Україну.

"Можливо, якщо це були б фехтувальники, то щось могли б сказати у нашу сторону. Інші – ні. Ми навіть не намагались дивитись у сторону ворожих атлетів, щоб побачити їх реакцію на нас. Особисто намагалась зробити так, аби я їх взагалі не бачила. Загалом я дуже рада, що їх немає у нашому виді спорту. Але я не хочу, щоб вони взагалі там були. Вони не мають права бути на змаганнях. І насправді дуже образливо, що вони були у Парижі. Як так? Я прокидаюсь від дзвінків чоловіка, який перебуває у Львові під час вибухів. А потім йдеш і бачиш, як "воно" собі спокійно ходить селищем", – заявила спортсменка.

Якраз саме під час Паралімпіади-2024 Росія обстріляла рідне місто Наталії. Ракетний удар, який стався 4 вересня, забрав життя восьми українців.

Джерело матеріала
loader