Україна є лідером з виробництва безпілотних систем: яку ще зброю виготовляємо
Україна є лідером з виробництва безпілотних систем: яку ще зброю виготовляємо

Україна є лідером з виробництва безпілотних систем: яку ще зброю виготовляємо

Про це розповів народний депутат, заступник голови парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв. Українські підприємства можуть виробляти значно більше продукції, але потрібне фінансування, про що ведуться постійні перемовини із партнерами.

Україна збільшила масштаби виготовлення зброї

Ми можемо виробляти набагато більше, але, на жаль, не можемо зараз це профінансувати. Тому ми просимо партнерів вкладати кошти в наше виробництво. І якщо говорити про номенклатуру, то це пріоритетні види озброєння, зокрема снаряди 155 калібру, тобто стандарт НАТО,
– зазначив політик.

За словами Чернєва, наразі в нашій країні виготовляється бронетехніка, дрони, РЕБ, а також почала працювати і ракетна програма. При цьому, важливо, що Україна є лідером з виробництва безпілотних систем.

За його словами, вже є інвестиції в певні програми, а деякі компанії прийшли в Україну й розмістили тут потужності.

"Є спільні підприємства з виробництва різних видів озброєння. Вони не хочуть чекати закінчення бойових дій, а приходять уже сьогодні. Відкриття таких підприємств в Україні – це не лише про озброєння, а й про економіку нашої держави. При цьому ми намагаємося мінімізувати ризики, захистивши виробництва системами ППО та розміщуючи їх там, де вони не повинні зазнати шкоди", – сказав народний депутат.

За його словами, на фронтів фактично триває гонка озброєнь з Росією.

Теги за темою
Зброя
Джерело матеріала
loader
loader