У Шольца знову заговорили про можливість переговорів із РФ, але з умовою
У Шольца знову заговорили про можливість переговорів із РФ, але з умовою

У Шольца знову заговорили про можливість переговорів із РФ, але з умовою

Як повідомляє Reuters, президент США Джо Байден скасував свій запланований візит до Німеччини та Анголи, що поставило під сумнів проведення зустрічі групи Рамштайн щодо постачання зброї Україні на найвищому рівні.

Німеччина очікувала, що близько 20 світових лідерів прибудуть до авіабази Рамштайн, де президент України Володимир Зеленський мав представити свій "план перемоги". За словами Зеленського, цей план містить чіткі, конкретні кроки для справедливого завершення війни.

Однак, як зазначає Reuters, представник США охарактеризував цей план як "переупакований запит на більше зброї та зняття обмежень на використання ракет дальнього радіусу дії".

Німецький чиновник, коментуючи ситуацію, підтвердив готовність канцлера Олафа Шольца до переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним, за умови, що вони відкриють перспективу прогресу на шляху до справедливого та стійкого миру. Водночас він застеріг Росію від трактування цієї готовності як прояву слабкості.

Білий дім оголосив про відкладення поїздки Байдена через необхідність керувати підготовкою до урагану Мілтон та зусиллями з ліквідації наслідків урагану Хелен, який минулого місяця забрав життя понад 200 людей.

"Я просто не думаю, що можу бути за межами країни в цей час", - заявив Байден, додавши, що сподівається перенести поїздку "і всі конференції, в яких я обіцяв взяти участь".

Канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив розуміння рішення Байдена, зазначивши, що вчинив би так само, якби на Німеччину насувалися шторми. Він висловив надію на перенесення державного візиту, який мав стати "дуже важливою зустріччю".

Зустріч у Рамштайні мала стати першою на рівні лідерів держав. Група Рамштайн, до якої входять близько 50 країн, була створена США після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в 2022 році. Міністри оборони країн-учасниць регулярно зустрічаються, щоб узгодити запити Києва на озброєння з пропозиціями донорів.

Теги за темою
Джо Байден
Джерело матеріала
loader
loader