Трамп у 2020 році таємно надсилав Путіну дефіцитні тести на коронавірус - WР
Трамп у 2020 році таємно надсилав Путіну дефіцитні тести на коронавірус - WР

Трамп у 2020 році таємно надсилав Путіну дефіцитні тести на коронавірус - WР

У 2020 році, коли коронавірус тільки охопив світ і перед Заходом постала необхідність масового виготовлення тестів для виявлення хвороби, тодішній глава Білого дому Дональд Трамп надіслав такі тести президентові РФ Володимиру Путіну для особистого користування.

Як пише The Washington Post, про це йдеться у книзі Боба Вудворда War, передає Укрінформ.

«Путін, нажаханий вірусом, прийняв посилку, але подбав про те, щоби запобігти політичним наслідкам – не для себе, а для американського колеги. Він попередив Трампа, щоби той не розголошував про відправку дефіцитного медичного обладнання до Москви», - зазначає видання.

Як повідомляється, Путін нібито сказав Трампу: «Я не хочу, щоб ти говорив комусь про це, бо люди розізляться на тебе, а не на мене».

Чотири роки потому особисті стосунки між двома політиками, схоже, збереглися, йдеться у книзі. За словами автора, на початку 2024 року Трамп, який прагне повернутися в Білий дім, наказав помічнику вийти з кабінету, щоби він міг провести приватну телефонну розмову з російським диктатором.

У книзі не описується, про що могли говорити Трамп і Путін, однак зазначається, що у команді кандидата в президенти США висловлюють сумніви щодо цього епізоду. Втім, за словами неназваного помічника Трампа, експрезидент спілкувався з Путіним аж сім разів після того, як залишив Білий дім у 2021 році.

Речник кампанії Трампа Стівен Ченг назвав «вигаданими» історії, викладені в книжці, а саме видання - «сміттям».

Як повідомлялося, Дональд Трамп неодноразово публічно висловлював свої симпатії російському лідерові Путіну, називав його дії «геніальними» та відмовлявся засуджувати агресора.

Фото: BRANDON BELL/GETTY IMAGES

Теги за темою
Коронавірус Володимир Путін Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader