Розвідка США: Росія зацікавлена в перемозі Трампа на виборах, Іран - у Гарріс
Розвідка США: Росія зацікавлена в перемозі Трампа на виборах, Іран - у Гарріс

Розвідка США: Росія зацікавлена в перемозі Трампа на виборах, Іран - у Гарріс

В Офісі директора національної розвідки США (ODNI) заявили, що Росія, Іран і Китай продовжують нести відповідальність за більшість спроб впливу на виборців США перед днем голосування на виборах президента 5 листопада.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє VOA.

В американській розвідці також додали, що нині немає жодних ознак того, що будь-яка з цих країн (Росія, Іран і Китай) змінила свої цілі.

За словами співробітників ODNI, Росія продовжує проводити кампанії впливу, спрямовані на підвищення шансів колишнього президента США та кандидата в президенти від Республіканської партії Дональда Трампа, водночас намагаючись завдати шкоди кампанії кандидата від Демократичної партії й віцепрезидентки Камали Гарріс.

Натомість зусилля Ірану, як і раніше, зосереджені на тому, щоб допомогти Гарріс, завдавши шкоди Трампу, вважають аналітики.

Серед іншого, розвідувальні служби США зазначають, що Китай ще не втрутився у президентську кампанію в США.

Водночас, КНР зосередилася на тому, щоб переконати американських виборців не голосувати за кандидатів на національному і місцевому рівнях, які Пекін вважає такими, що «шкодять його інтересам», особливо тих, хто висловлює підтримку Тайваню.

Співробітники розвідки США в понеділок попередили, що Росія і Куба приєдналися до кампаній впливу, які проводить Китай проти кандидатів до Конгресу та місцевих парламентів.

«Москва використовує широкий спектр суб’єктів впливу, намагаючись вплинути на перегони в Конгрес, зокрема, щоб заохотити громадськість США протистояти проукраїнській політиці та політикам», – сказав представник розвідки.

Раніше Росія, Китай та Іран відкинули звинувачення з боку США щодо втручання у вибори.

Як повідомляв Укрінформ, американські спецслужби заявили, щоІран скоїв хакерське втручанняу внутрішнє листування команди кандидата в президенти від республіканців Дональда Трампа та намагався зламати сервери штабу Джо Байдена й Камали Гарріс.

Фото: Graeme Sloan/Bloomberg

Теги за темою
Росія США Дональд Трамп Іран
Джерело матеріала
loader