Понад 230 мігрантів прибули на Крит з Північної Африки за минулі вихідні
Понад 230 мігрантів прибули на Крит з Північної Африки за минулі вихідні

Понад 230 мігрантів прибули на Крит з Північної Африки за минулі вихідні

Понад 230 мігрантів, які перетнули Середземне море на невеликих човнах з Північної Африки, досягли грецького острова Крит за минулі вихідні.

Про це із посиланням на дані грецької влади повідомило AP, передає "Європейська правда".

Як зазначила влада країни, кількість мігрантів, які прибули через шість окремих переправ, значно перевищила кількість, яка скористалася більш поширеним маршрутом з Туреччини на сусідні східні острови Егейського моря протягом цих вихідних.

Агентство зазначило, що цьогоріч Крит став важливим пунктом призначення для мігрантів, готових ризикнути небезпечною подорожжю через Середземне море з Лівії.

Уряд Греції розглядає можливість створення на острові державних центрів обробки мігрантів для допомоги місцевій владі.

Переправа з Лівії займає щонайменше два дні, тоді як швидкісний контрабандний човен з Туреччини може дістатися східних островів менш ніж за годину за умови, що йому вдасться ухилитися від патрулів берегової охорони.

Агентство зазначило, що у всіх випадках мігранти, які дісталися Криту, говорили, що вони вирушили зі східного лівійського порту Тобрук і заплатили бандам контрабандистів до 9000 євро кожен за свій проїзд.

Десяток людей на човнах були заарештовані за підозрою в приналежності до контрабандистського угруповання.

Ще близько 100 мігрантів досягли Криту в п'ятницю, зазначило агентство.

Раніше патрульний корабель грецької Берегової охорони увійшов у турецькі води поблизу Бодрума під час переслідування швидкісного катера – ймовірно, причетного до незаконного перевезення мігрантів.

Також повідомлялося, що уряд Греції планує продовжити реалізацію свого плану будівництва нового паркану на кордоні з Туреччиною для запобігання нелегальній міграції, з фінансуванням ЄС або без нього – побоюючись, що ескалація на Близькому Сході спричинить нові хвилі біженців до Європи.

Джерело матеріала
loader