Допомога від ООН на опалювальний сезон: чи враховується при оформленні субсидії
Допомога від ООН на опалювальний сезон: чи враховується при оформленні субсидії

Допомога від ООН на опалювальний сезон: чи враховується при оформленні субсидії

ООН виплачує українцям грошову допомогу на опалювальний сезон. Чи враховується вона під час оформлення житлової субсидії, розповіли у пресслужбі Пенсійного фонду України.

Домогосподарства, що знаходяться в 10-кілометровій зоні від державного кордону з Російською федерацією або на лінії зіткнення, території активних та можливих бойових дій можуть отримати одноразову допомогу від ООН.

Виплати. Фото: скрін youtube

Виплата у розмірі 21 000 гривень надається для проходження опалювального сезону 2024-2025 років. Гроші можуть бути витрачені на купівлю дров та іншого твердого палива для опалення житла.

Фахівці Пенсійного фонду заявили, що ця матеріальна допомога не вплине на право отримання житлової субсидії при зверненні за нею. Виплата від ООН не враховуватиметься у середньомісячному доході сім'ї.

"Отримана грошова допомога не враховується до середньомісячного сукупного доходу домогосподарства", - заявили у ПФУ.

Оформлення субсидій, скріншот: Facebook

Заяву на оформлення житлової субсидії на опалювальний сезон слід подати до 30 листопада. У такому разі допомогу буде призначено заднім числом – з 1 жовтня. Особам, які отримували субсидії влітку, допомога на новий період продовжена автоматично.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, дірка у бюджеті України: чи знайдуться гроші для виплати "зимових" субсидій.

Теги за темою
ООН виплати
Джерело матеріала
loader