Польські фермери анонсували нову блокаду кордону з Україною: деталі
Польські фермери анонсували нову блокаду кордону з Україною: деталі

Польські фермери анонсували нову блокаду кордону з Україною: деталі

Польські аграрії анонсували відновлення блокади на одному з пунктів пропуску на україно-польському кордоні. Їхня акція, як вони заявили, триватиме до кінця 2024 року.

Польські фермери оголосили про проведення майбутньої акції біля україно-польського кордону, де планують частково обмежити пересування одним з пропускних пунктів до кінця поточного року. Про це йдеться у повідомленні Державної митної служби України.

В заяві ДМС вказано, що відповідну інформацію вони отримали від своїх польських колег.

"Місцеві фермери анонсували можливу акцію протесту у вигляді блокування руху вантажних транспортних засобів перед пунктом пропуску "Медика — Шегині" з 8 жовтня по 31 грудня 2024 року", — повідомили в ДМС.

В митній службі додали, що наразі оформлення транспорту відбувається в штатному режимі, а у випадку початку страйку та зміни ситуації з роботою пункту пропуску буде повідомлено пізніше.

Нагадаємо, на початку травня очільник Мінагрополітики України Тарас Качка повідомив, що блокування кордону польськими фермерами вже завдавало суттєвої шкоди промисловим виробникам України, а втрати та збитки оцінюються в сотні мільйонів доларів.

4 червня поляки відновили блокаду українського кордону біля пункту пропуску "Хребенне". Тоді польські фермери протестували проти ввезення зернових культур на територію країни, заблокувавши рух 33 автівок.

Теги за темою
Протест
Джерело матеріала
loader