Перці, фаршировані баклажанами на зиму: унікальна консервація, яка "випарується" швидше за інших
Перці, фаршировані баклажанами на зиму: унікальна консервація, яка "випарується" швидше за інших

Перці, фаршировані баклажанами на зиму: унікальна консервація, яка "випарується" швидше за інших

Нещодавно ми розповідали, як приготувати смачний фарширований перець із капустою, а тепер черга дійшла до баклажанів. Цей варіант виходить ще смачнішим.

Процеси приготування вимагають часу та зусиль, але ви точно не пошкодуєте, адже це дуже смачна закуска на зиму.

Фарширований перець з баклажанами, фото sovkusom

Інгредієнти:

  • Болгарський перець 10 шт.
  • Баклажан 3 шт.
  • Петрушка 1 пуч.
  • Кріп 1 пуч.
  • Часник 1 шт.
  • Тархун 6 г
  • Соняшникова олія на смак
  • Вода 1 л
  • Сіль 1,5 ст. л.
  • Цукор 3 ст. л.
  • Оцет 3 ст. л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Чорний перець (горошком) 12 шт.

Спосіб приготування:

Промийте і виріжте плодоніжку у болгарського перцю, а також видалить насіння та щільні прожилки. Помістіть перець в каструлю з окропом і проваріть 5 хвилин, не довше. Дістаньте та залиште охолоджуватися.

Промийте та видаліть плодоніжку у баклажанів, наріжте їх слайсами вздовж. Обсмажте на сковороді до рум'яності та за допомогою паперових рушників видаліть зайву олію.

Ретельно промийте петрушку, кріп та листя тархуна. Обсушити їх. Дрібно наріжте зелень. Очистіть часник і пропустіть через прес. Додати часник до зелені. Добре перемішайте.

Фарширований перець з баклажанами, фото sovkusom

На остиглий слайс із баклажану викладете начинку із зелені та часнику. Поверніть все щільно у рулетик. Зробіть це з усіма овочевими пластами.

Усередині кожного перцю помістіть кілька рулетиків із баклажанів, щільно викладіть перці в чисті та сухі банки. Додайте в кожну ємність по 1 лавровому листі і по 6 горошин чорного перцю.

Для маринаду в каструлю влийте воду, всипте цукор та сіль. Доведіть суміш до кипіння. Потім влийте столовий оцет, добре все перемішайте і заберіть каструлю з плити.

Залийте фаршировані перці киплячим маринадом. Накрийте банки кришками. Помістіть їх у каструлю, дно якої застелено рушником. Влийте воду, щоб вона доходила до плічок банок. Надішліть каструлю з майбутніми заготовками на вогонь. Доведіть воду до кипіння. Тримайте банки на плиті протягом 45 хвилин, встановивши середній вогонь. Потім щільно закрийте кришками ємності. Переверніть їх догори дном і укутайте ковдрою.

Раніше ми повідомляли, що можна не тільки з куркою і краще, ніж у Макдональдсі: рецепт кабачкових нагетсів.

Джерело матеріала
loader