"Хезболла" підтримує зусилля з припинення вогню в Лівані — Кассем
"Хезболла" підтримує зусилля з припинення вогню в Лівані — Кассем

"Хезболла" підтримує зусилля з припинення вогню в Лівані — Кассем

"Хезболла" підтримує зусилля з припинення вогню в Лівані — Кассем

Водночас Кассем додав, що "Хезболла" не буде першою, хто поступиться у війні, і що її потенціал все ще залишається незмінним. 

Заступник лідера "Хезболли" заявив сьогодні, що угрупування підтримує зусилля, спрямовані на припинення вогню в Лівані, і вперше опустив будь-яку згадку про угоду про перемир'я в Газі як передумову для припинення нападів угрупування на Ізраїль. Виступ Наїма Кассема був показаний по телебаченню після того, як ізраїльські війська розширили свою наземну операцію на південний захід Лівану, повідомляє Reuters.

Кассем заявив, що "Хезболла" підтримує спроби спікера парламенту Набіха Беррі, союзника угрупування, домогтися припинення бойових дій, які загострилися в останні тижні після ізраїльського наземного вторгнення і вбивства лідерів "Хезболли".

"Ми підтримуємо політичну діяльність, яку очолює Беррі під назвою припинення вогню", — сказав Кассем у 30-хвилинному телевізійному зверненні.

Він також зазначив, що Ізраїль ще не просунувся вперед після початку своєї наземної операції в Лівані.

"У будь-якому випадку, після того, як питання припинення вогню набуде форми, і як тільки дипломатія зможе його досягти, можна буде обговорювати всі інші деталі й приймати рішення. Якщо ворог (Ізраїль) продовжить свою війну, то все вирішить поле бою", — зазначив Кассем.

Раніше Джеймі Деттмер, кореспондент Politico зазначив, що вторгнення Ізраїлю до Лівануніколи не закінчувалися добре. Він додав, що цей шлях дуже небезпечний. Наслідком такої операції може стати затягнута та складна ситуація, з якої буде важко вийти.

Більше про ситуацію на Близькому Сході й те, чи завдасть Ізраїль ракетного удару по іранських військово-промислових об’єктах — читайте в інтерв’ю посла Ізраїлю в Україні Міхаеля Бродського.

 

Джерело матеріала
loader
loader