Вибори у США: відрив Гарріс від Трампа скоротився – Reuters
Вибори у США: відрив Гарріс від Трампа скоротився – Reuters

Вибори у США: відрив Гарріс від Трампа скоротився – Reuters

Кандидатка у президенти США від демократів Камала Гарріс випереджає республіканця Дональда Трампа в опитуваннях із незначними трьома відсотками – 46% проти 43%. Про це свідчать результати опитування Reuters/Ipsos.

Так, в опитуванні за 20 по 23 вересня Трамп відставав від Гарріс на шість пунктів. Нові дані показали, що він має більше прихильності в економічних питаннях. А деяких виборців могли переманити на його заяви, що нелегальні іммігранти в країні схильні до злочинів. Зокрема, респонденти назвали економіку головною проблемою, з якою стикається США. Близько 44% сказали, що Трамп має кращий підхід до розв'язання проблеми «вартості життя» (у порівнянні з 38%, які обрали Гарріс).

Серед низки економічних питань, які має подолати наступний президент, близько 70% респондентів сказали, що вартість життя буде найважливішою. Лише невелика частка обирала ринок праці, податки або покращення особистого фінансового становища респондента. Трамп мав більшу підтримку, ніж Гарріс, у кожній із цих сфер, хоча виборці з перевагою від 42% до 35% вважали, що Гарріс є кращою кандидаткою для подолання розриву між заможними та пересічними американцями.

Близько 53% респондентів погодилися з твердженням, що «іммігранти, які перебувають у країні нелегально, становлять небезпеку для громадської безпеки» проти 41%, які не погодилися. У травневому опитуванні Reuters/Ipsos виборці розділилися щодо цього питання: 45% погодилися, а 46% – ні.

Reuters відзначає, що Трамп протягом усього року на передвиборчих мітингах звертав увагу на злочини, скоєні нелегальними мігрантами в країні. Хоча даних про імміграційний статус злочинців мало, дослідження загалом показали, що іммігранти не частіше, ніж американці, займаються злочинністю.

Раніше Ілон Маск заявив, що Трамп повинен перемогти для збереження демократії в США. 

Як повідомлялося, кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що він повинен отримати «100% голосів євреїв».

До слова, багато керівників вищої ланки з Уолл-стріт, центру американського фондового ринку, утримуються від підтримки будь-кого з двох кандидатів на пост президента США, оскільки як Камала Гарріс, так і Дональд Трамп викликають у них великі сумніви. 

Джерело матеріала
loader
loader