Ізраїль скасував візит свого міністра оборони до США
Ізраїль скасував візит свого міністра оборони до США

Ізраїль скасував візит свого міністра оборони до США

Вашингтон продовжує консультуватися з ізраїльтянами щодо того, якою може бути відповідь Тегерану.

Ізраїль скасував заплановану на середу зустріч міністра оборони Йоава Галланта з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Про це у вівторок, 8 жовтня,  The Hill.

“Нам щойно повідомили, що міністр Галлант відкладає свою поїздку до Вашингтона, округ Колумбія. Міністр Остін з нетерпінням чекає іншої зустрічі”, – сказала речниця Пентагону Сабріна Сінгх. 

Відомо, що Остін мав зустрітися  зі своїм ізраїльським колегою в Пентагоні в середу, Галант також мав заплановану зустріч з радником Білого дому з національної безпеки Джейком Салліваном. 

Однак джерела стверджують, що  за кілька годин до того, як Галлант мав почати свою поїздку, прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу зяавив, що не схвалює цей візит і що йому слід зачекати, поки ізраїльський лідер поговорить з президентом Байденом.

“Лідери обох країн не розмовляли майже 50 днів на тлі напруженості через війну Ізраїлю в секторі Газа та конфлікт між Ізраїлем і Хезболлою в Лівані”, – пише видання. 

В офісі прем’єр-міністра Ізрїлю цей крок назвали логічним, адже “поїздка Галланта не має сенсу, доки Ізраїль не ухвалив чіткого рішення щодо відповіді Ірану”.

Сінгх сказала, що знає про ці повідомлення, і що вона “триматиметься осторонь ізраїльської політики”.

Представниця Пентагону додала, що Вашингтон продовжує консультуватися з ізраїльтянами щодо того, якою може бути відповідь Тегерану на масовану атаку на Ізраїль.

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог звернувся до громадян Лівану та Ірану із закликом повстати і протистояти антиізраїльській коаліції, очолюваній Тегераном.



Теги за темою
США Ізраїль Вашингтон
Джерело матеріала
loader