Як відучити котів гадити у клумбах: фахівці розкрили дієвий метод
Як відучити котів гадити у клумбах: фахівці розкрили дієвий метод

Як відучити котів гадити у клумбах: фахівці розкрили дієвий метод

Котів можна відучити від використання вашого саду у якості туалету за допомогою простих кроків.

Мати власний сад - це прекрасна розкіш, але часто це може призвести до того, що тварини прийдуть і спотворять його. Такою загрозою можуть бути коти, оскільки коли вони можуть гадити у вашому саду - це означає, що вони мітять свою територію.

Це не тільки непривабливо, але й може завдати шкоди клумбам, посівам і бордюрам. Незважаючи на те, що від котячого безладу досить легко позбутися, насправді це створює більшу проблему, ніж просто незручність. На жаль, оскільки коти є м’ясоїдними, це означає, що їхні фекалії містять паразитів, передає видання Mirror.

Їхні фекалії можуть переносити безліч інфекцій, які потім можуть передаватися вам або іншим членам вашої родини. Це може включати токсоплазмоз і криптоспоридіоз, а симптоми дуже неприємні.

Симптоми токсоплазмозу включають головний біль, лихоманку, болі в м’язах і збільшення лімфатичних вузлів, особливо навколо шиї. Важкий токсоплазмоз може навіть призвести до пошкодження мозку, очей або інших органів. Тим часом криптоспоридіоз може викликати діарею, блювоту, лихоманку та безліч інших проблем", - пояснили фахівці.

Щоб побачити, чи був кіт у вашому саду, потрібно звернути увагу на ями на клумбах, невеликі горбки землі та сліди лап. Хоча відлякати котів від саду може бути важко, але це можливо. Карлос Гарсія, син засновників компанії Total Clean розповів, як завадити котам гадити в саду.

"Котів можна відучити від використання вашого саду, помістивши на поверхню ґрунту грубі матеріали, такі як соснові шишки або дріт. Ви також можете посадити сильно пахучі трави, такі як розмарин або лаванда, оскільки коти не люблять запахи. Спринклери, що активуються рухом, також є чудовим способом відлякати котів від місця", - розповів Карлос.

Ще один чудовий варіант - покласти подрібнену яєчну шкаралупу в землю, оскільки вона може здатися непривабливою під котячими лапами. Як додатковий бонус, це також утримає інших шкідників, наприклад слимаків, від рослин.

Коти будуть збентежені, якщо між рослинами також буде природний бар’єр з гілок. Вони не люблять нічого більше, ніж щойно перевернутий, м’який ґрунт, тому переконайтеся, що ґрунт твердий і незручний, адже він має тримати котів на відстані.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Більше цікавих новин:

Джерело матеріала
loader
loader