Через віртуальне спілкування жінка втратила 510 тисяч гривень
Через віртуальне спілкування жінка втратила 510 тисяч гривень

Через віртуальне спілкування жінка втратила 510 тисяч гривень

До співробітників Тернопільського районного управління поліції звернулася 67-річна жителька обласного центру із заявою про те, що невідомі особи шляхом обману заволоділи значною сумою її коштів.

Жінка розповіла, що місяць тому почала спілкуватися у соціальній мережі з чоловіком, котрий днями попросив її отримати посилку та переслати в Індію його доньці. Розповідав, що надсилає 40 тисяч американських доларів готівкою. Вмовив оплатити витрати за доставку посилки, а згодом, після отримання, компенсувати собі всю суму з бонусами.

Наступного дня тернополянці почали телефонувати начебто співробітники компанії, що займалася доставкою, і вимагати оплатити різні послуги – розмитнення, адресну доставку та інше. Словом, за чотири дні жінка перерахувала на банківські картки невідомих осіб 510 тисяч гривень. Посилки так і не отримала, перервався зв'язок і з відправником.

Зрозумівши, що її обдурили, тернополянка звернулася до поліції. За даним фактом розпочато досудове розслідування відповідно до ч. 4 статті 190 ККУ: шахрайство.

Джерело матеріала
loader