Apple може випустити розумне кільце у 2026 році
Apple може випустити розумне кільце у 2026 році

Apple може випустити розумне кільце у 2026 році

До 2026 Apple може випустити розумне кільце, яке складе конкуренцію аналогічному продукту від Samsung, а також підкреслить особливе ставлення американського технологічного гіганта до продуктів в галузі охорони здоров’я. Такий прогноз наводиться у щорічній доповіді аналітичної компанії CCS Insight, і якщо Apple справді випустить розумне кільце, воно стане першим новим продуктом компанії з моменту виходу гарнітури змішаної реальності Vision Pro.

«Охорона здоров’я стала ґрунтовною опорою для Apple. Фактично, я навіть сказав би, що в той момент, коли [гендиректор компанії] Тім Кук (Tim Cook) вирішить залишити владу і піде на пенсію. <..> Хотілося б думати, що одна з головних його спадщин в Apple буде пов’язана з особистою охороною здоров’я. <..> Враховуючи, наскільки глибоким і особистим є внесок Кука в охорону здоров’я, думаю, що кільце є дуже компліментарним розширенням [асортименту] для Apple», — заявив виданню CNBC головний аналітик CCS Insight Бен Вуд (Ben Wood).

Компанія приділяє особливу увагу питанням охорони здоров’я — це стосується розумних годинників Apple Watch з великим набором сенсорів, і новітніх навушників AirPods Pro 2, які можуть працювати як слуховий апарат. Розумне кільце, як і розумний годинник, обладнується різними датчиками, які допомагають відстежувати показники здоров’я користувача, наприклад, частоту серцевих скорочень. Одним із піонерів у цій галузі була фінська компанія Oura, але цього року Samsung випустила Galaxy Ring – корейський виробник розраховує зробити прорив у сфері охорони здоров’я, адресувавши пристрій ширшій аудиторії. Розумне кільце за $399 розширює екосистему пристроїв Samsung і тієї ж стратегії дотримується Apple.

Важливою відмінністю розумних кілець від інших гаджетів є різні розміри пальців у людей перед замовленням Samsung відправляє потенційним покупцям набір зразків; а в розпорядженні Apple є широка мережа роздрібних магазинів, яка також допоможе в реалізації цих пристроїв. Зрештою, кільце — це модний аксесуар, нагадав аналітик. «Apple — марка, яка має певну частку репутації з погляду продукту, яким люди пишаються. Думаю, красиво виконане кільце від Apple може бути однією з тих речей, які є своєрідним символом статусу», — зазначив Бен Вуд.

Джерело матеріала
loader