Апельсин, віск і шишки: 7 простих лайфахів, як зробити так, аби ваш дім смачно пахнув осінню
Апельсин, віск і шишки: 7 простих лайфахів, як зробити так, аби ваш дім смачно пахнув осінню

Апельсин, віск і шишки: 7 простих лайфахів, як зробити так, аби ваш дім смачно пахнув осінню

Солодкі аромати гарбузових спецій, печених яблук і теплої кориці ідеально передають затишне, заспокійливе відчуття осені. Хоча ароматичні свічки та куплені в магазині освіжувачі повітря можуть точно імітувати аромати будь-якої пори року , ви здатні самостійно зробити так, аби ваш дім запахнув природним шляхом за допомогою ефірних олій, справжніх фруктів і цільних спецій, пише Better Homes & Gardens.

Спрей для кімнати з ароматом гарбуза

Важко уявити осінь без найхарактернішого смаку – прянощів з гарбуза. Щоб зробити свій власний спрей з ароматом гарбуза, зберіть ефірні олії гвоздики, імбиру, апельсина, кардамону та кориці. Додайте кілька крапель кожної олії до однієї склянки дистильованої води та налийте суміш у спеціальну пляшку для розпилювання. Розпилюйте спрей у кімнаті за потреби.

Дифузор з тростини

Дифузори з тростини виконують функцію декору та освіжувача повітря. Щоб зробити свій власний осінній дифузор, додайте суміш дитячої олії та ефірних олій до скляної пляшки або банки. Для маленької ємності вам знадобиться близько однієї чайної ложки ефірних олій (можете використовувати будь-яку комбінацію, що нагадує вам про осінь). Спробуйте поєднати бергамот, лимон та м'яту.

Ароматизатор на плиті

Для простого ароматного поєднання, що триватиме годинами, спробуйте варити попуррі на плиті. Використовуйте яблука, апельсини та палички кориці. Можете додати інші спеції, такі як гвоздика, ваніль або зірчастий аніс. Доведіть інгредієнти до кипіння в каструлі або повільній плиті, а потім зменшіть вогонь і варіть кілька годин, щоб випустити аромат. Можливо, вам знадобиться періодично додавати воду, оскільки вона буде випаровуватися. Слідкуйте, щоб не пригоріло. Попуррі також стане чудовим подарунком на свята – просто поєднайте інгредієнти в герметичній банці з водою та зберігайте в холодильнику до моменту дарування.

Воскові шматочки

Зробіть партію ароматизованих воскових шматочків для вашої аромалампи. Використовуючи пластикову підстилку для захисту приладу, розтопіть соєві воскові гранули на низькому вогні і додайте ефірні олії для аромату. Вилийте воскову суміш у формочку для льоду, дайте охолонути, а потім покладіть кілька шматочків у вашу аромалампу.

Шишки з ароматом кориці

Шишки є характерним елементом сезонного декору. Запечіть їх у духовці, аби потім очистити і висушити. Наповніть шишки ароматом кориці, розпилюючи суміш ефірної олії кориці і води. Коли шишки будуть достатньо просякнуті ароматом, розмістіть їх у мисці або скляній вазі, або повісьте на гірлянду над каміном.

Льон з ароматом осені

Використовуйте натхненний осінню спрей для льону, щоб освіжити складені рушники та постільну білизну. Просто змішайте ½ склянки води та ½ склянки недорогої горілки у чистій спрей-пляшку та перемішайте з ефірними оліями. Виберіть три-чотири олії і додайте по 10 крапель кожної. Експериментуйте з різними комбінаціями, щоб знайти свою улюблену: Ось кілька ідей для осінніх ефірних олій:

  • Бергамот
  • Кардамон
  • Кедрова деревина
  • Кора кориці
  • Гвоздика
  • Ялина
  • Імбир
  • Лимон
  • Розмарин
  • Сандал
  • Солодкий апельсин (або дикий апельсин).

Рецепти для дифузорів осінніх ароматів

Якщо у вас є аромадифузор, спробуйте цього сезону осінній рецепт. Створіть свою власну суміш ефірних олій, яка поєднує класичні осінні аромати, щоб наповнити ваш дім релаксовими запахами сезону на кілька годин. Відтворіть улюблені аромати осені, поєднавши наступні інгредієнти:

  • Корица + гвоздика + мускатний горіх
  • Касія + гвоздика + імбир
  • Кипарис + біла ялина + сандал
  • Дикий апельсин + кориця + імбир
Джерело матеріала
loader
loader