8 жовтня в Україні буде тепло, але через тиждень прогнозують заморозки і мокрий сніг
8 жовтня в Україні буде тепло, але через тиждень прогнозують заморозки і мокрий сніг

8 жовтня в Україні буде тепло, але через тиждень прогнозують заморозки і мокрий сніг

Циклон, який зумовлює дощі в багатьох наших областях, завтра, 8 жовтня, піде за межі України. Ми опинимося поміж двох циклонічних систем - на північному сході циклон Finny та циклонічна область із центром Gerda над Великою Британією. Буде тепло та сухо, проте вже з 13 жовтня прогнозують суттєве похолодання, навіть - мокрий сніг. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко.

- Перебуватимемо під впливом сухого антициклону, який розташувався над Чорним морем. Ми знаємо (сподіваюсь), що антициклон - це суха погода. Тому у вівторок в Україні опадів не передбачається, лише найближчої ночі ще залишки наповнять вологою повітря, землю та дерева на Сумщині, Полтавщині та частково Харківщині, - написала синоптик у Facebook.

Температура повітря 8 жовтня буде досить комфортною, +17+22 градуси, на півдні до +22+25 градусів, трохи свіжіше буде в північних областях, +12+18 градусів. У Києві 8 жовтня очікується погода без опадів із температурою повітря +16+18 градусів.

- Плануйте щось хороше на відкритому повітрі на середу-четвер, в Україні 9-10 жовтня переважатиме суха, навіть сонячна погода з потеплінням до +18+24 градусів. Радійте теплій осінній погоді, позамітайте необхідні "хвости", бо вже з неділі, з 13 жовтня, очікується поступове похолодання, яке під завершення наступного тижня, з 17-18 жовтня, може посилитися до заморозків та навіть подекуди мокрого снігу, - написала Наталка Діденко.

  • У неділю, 6 жовтня, метеорологи зафіксували у Києві рекорд добової кількості опадів. У столиці випало 30,6 мм опадів, що на 13,4 мм більше, ніж попередній рекорд 1970 року для цього дня, коли випало 17,2 мм опадів.
  • 1 жовтня повідомлялось, що середньомісячна температура повітря у вересні цього року в Києві дорівнювала +20,6°С, що на 5,7°С вище за кліматичну норму. 
Теги за темою
прогноз погоди
Джерело матеріала
loader