Військовий: Україна може досягти паритету з Росією у БПЛА до середини 2025 року
Військовий: Україна може досягти паритету з Росією у БПЛА до середини 2025 року

Військовий: Україна може досягти паритету з Росією у БПЛА до середини 2025 року

Українська армія продовжує розвивати свої технологічні спроможності, і, попри труднощі, держава утримує стабільну динаміку в розвитку використання безпілотних літальних апаратів.

Таку думку висловив командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів «Ахіллес» 92-ї окремої штурмової бригади Юрій Федоренко у новому випуску проєкту Укрінформу «Командири нашої перемоги».

«Державні програми об'єктивно стали працювати краще порівняно з 2023 роком. Зараз БПЛА в Силах оборони стало більше», – зауважив Федоренко.

Він зазначив, що батальйон отримує усе необхідне оснащення також і за допомогою міжнародних партнерів та донорів. Щодо донатів, за словами командира батальйону, в середньому підтримка українців залишається сталою, що не може не мотивувати бійців.

«Ми отримуємо близько 50% нашої техніки завдяки підтримці держави, а ще 50% – це допомога української нації. Без такої підтримки ми не змогли б досягти паритету з ворогом у використанні дронів», – підкреслив Федоренко.

Водночас він визнав, що Росія залишається сильним суперником (особливо завдяки доступу до техніки з Китаю) і має деякі переваги в кількості дронів, зокрема «Мавіків», і керованих авіабомб. Проте українські сили продовжують удосконалювати свої навички та техніку.

Окремо Федоренко згадав про новітні розробки українських фахівців, зокрема безпілотник «Баба-Яга», який є унікальним для української армії.

«У нас немає такої кількості керованих бомб, як у росіян, але ми маємо свої унікальні розробки, що дозволяють знищувати ворога ефективно. Ми наближаємося до повної паритетності з російськими військами за кількістю безпілотників. Якщо динаміка збережеться – ми досягнемо цього приблизно до середини наступного року», – підсумував командир батальйону «Ахіллес».

Як повідомлялося, Укрінформ започаткував серію програм «Командири нашої перемоги» про представників командної ланки ЗСУ. Під час інтерв’ю глядачі більше дізнаються про командирів, від яких залежить не лише успішне виконання бойових завдань, а й життя бійців. Це – офіцери, за плечима яких бойовий досвід, здобутий у складних військових операціях; командири, на яких рівняються бійці та які ведуть до Перемоги.

Теги за темою
війна Зброя
Джерело матеріала
loader
loader