Велика Британія та Україна укладають оборонні контракти на суму до 3,5 млрд фунтів
Велика Британія та Україна укладають оборонні контракти на суму до 3,5 млрд фунтів

Велика Британія та Україна укладають оборонні контракти на суму до 3,5 млрд фунтів

Міністерство оборони Великої Британії підтвердило укладення контрактів з Sheffield Forgemasters на виготовлення заготовок для стволів артилерійських гармат.

Як пише The UK Defence Journal, це є початком масштабнішої ініціативи з посилення обороноздатності України.

Україна отримала доступ до 3,5 млрд фунтів стерлінгів у вигляді експортного фінансування від Великої Британії. Ці кошти дозволять закуповувати британську військову допомогу протягом тривалого часу відповідно до потреб України.

Нещодавно британська торгова місія відвідала Київ для зустрічей з представниками українського уряду та промисловості. Місію очолив міністр збройних сил Великої Британії Люк Поллард, який взяв участь у дискусіях на Форумі оборонної промисловості України.

"Підтримка Великої Британії для України непохитна. Ми продовжуємо лідирувати у наданні військової допомоги, але наша підтримка набагато ширша, ніж просто надання обладнання", - заявив Поллард.

Під час торгової місії були досягнуті домовленості щодо потреб України у складних системах озброєння та підтримці наземних систем. Міністерство оборони Великої Британії готується укласти контракти з британськими оборонними компаніями для виконання цих запитів.

Спеціальна група HIRST, до якої входять представники різних урядових відомств Великої Британії, працює над стимулюванням промислового виробництва та розвитком міжнародної співпраці з українськими компаніями.

Це зобов'язання слідує за нещодавнім успіхом уряду Великої Британії у перевиконанні обіцянки поставити 12 артилерійських установок AS90 протягом 100 днів. На сьогодні надано 10 установок, ще шість будуть поставлені найближчим часом.

Джерело матеріала
loader