В Україні вийшла книга про кримськотатарську культуру
В Україні вийшла книга про кримськотатарську культуру

В Україні вийшла книга про кримськотатарську культуру

Книга «Спадщина. Miras. The heritage», присвячена культурі кримських татар, вийшла в Україні.

Як повідомляє Міністерство культури та стратегічних комунікацій, презентація видання відбулась у Скарбниці Національного музею історії України, передає Укрінформ.

Зазначається, що видання є результатом спільних зусиль українських та кримськотатарських дослідників, митців і громадських діячів.

В Україні вийшла книга про кримськотатарську культуру - Фото 1 В Україні з’явилося нове видання, присвячене спадщині кримських татар / Фото: МКСК

«Це не просто книга, це - збереження культурної пам’яті. Під час російської агресії, коли спадщина Криму перебуває під загрозою, таке видання нагадує нам про важливість культурної різноманітності та боротьби за права корінних народів», — сказав заступник міністра з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко.

На сторінках видання читачі матимуть змогу ознайомитися з кримськотатарською культурою. У книзі представлені зображення ювелірних виробів, елементів традиційного одягу, вишивки та інших артефактів, що зберігаються у фондах Національного музею історії України та приватних колекціях.

Тексти для видання були підготовлені трьома мовами — українською, кримськотатарською та англійською.

Проєкт реалізується у співпраці з головою кримськотатарської громадської організації «Алем» Есмою Аджієвою у межах ініціативи «Сенси, що об’єднують» за підтримки посольства Швейцарії.

Партнери видання - Національний музей декоративного мистецтва України та Національна бібліотека України імені Володимира Вернадського НАН України.

Як повідомлялося, в Україні започаткували курс аудіоуроків «Історія Криму».

Теги за темою
Крим
Джерело матеріала
loader