В Росії суд виніс вирок українці за “спробу теракту” в Маріуполі
В Росії суд виніс вирок українці за “спробу теракту” в Маріуполі

В Росії суд виніс вирок українці за “спробу теракту” в Маріуполі

Громадянка України на засіданні розповіла, що окупаційна поліція затримала її, а потім катуванням і погрозами змусила визнати “вину”.

Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив громадянку України Ірину Навальну за спробу “скоїти теракт у будівлі Приморської районної адміністрації” в Маріуполі у 2022 році. Суддя вирішив запроторити її до колонії загального режиму на вісім років. Про це заявило російське пропагаднистське інформагентство Интерфакс.

Підсудною ставили за вину “спроба теракту, а також “незаконне придбання, перевезення, носіння вибухових речовин чи вибухових пристроїв”.

Пропагандисти заявили, що за версією російського слідства, українка, перебуваючи в Маріуполі,  20-21 вересня 2022 року зв’язалася з невідомою особою через месенджер і погодилася вчинити теракт.

Згодом вона дістала інформацію про розташування схованки з вибухівкою та вказівки “вчинити теракт” вранці 27 вересня коло будівлі Приморської районної адміністрації міста.

Жінка нібито “перевезла вибуховий пристрій до виборчої дільниці та сховала його у безпосередній близькості від нього, а потім поїхала за пультом дистанційного керування”.

Після повернення на місце її затримали правоохоронці.

За словами самої Навальної, 27 вересня її зупинила машина поліції, коли вона їхала велосипедом до моря. Поліцейські цікавилися у дівчини, чи вона не родичка Олексія Навального. Після перевірки документів її у кайданках відвезли до відділення, де почали катувати.

“Я говорила, що не робила жодних злочинів. Мене посадили на стілець і стали бити по голові, по ногах, били в стегно електрошокером. Обіцяли, що просто так мене вже не відпустять, але якщо я зізнаюся в усьому, то швидше потраплю на обмін з Україною і поїду до мами. Мені казали, що знають, де мешкає моя мама, де мешкає моя бабуся. У результаті я погодилася обговорити себе, щоб зберегти своє життя і життя своїх близьких”, – розповіла громадянка України під час судового засідання.

Нагадаємо, Другий Східний окружний військовий суд у Читі засудив 13 осіб до термінів від 4 до 23 років у справі про так звані “диверсії та підготовку до теракту”



Теги за темою
Росія Маріуполь окупація арешт теракт
Джерело матеріала
loader
loader