В Україні обмежать використання Telegram: про що йде мова
В Україні обмежать використання Telegram: про що йде мова

В Україні обмежать використання Telegram: про що йде мова

Ярослав Юрчишин повідомив, що тепер буде обов’язкова двофакторна авторизація та скасування синхронізації контактів у Telegram.

Апарат Верховної Ради обмежить використання Telegram за рекомендацією РНБО. Про це написав голова парламентського комітету з питань свободи слова та народний депутат від партії "Голос" Ярослав Юрчишин у Telegram.

"Отримав розпорядження від апарату ВР з новими положеннями про роботу Telegram в локальній мережі Ради", – написав він.

У повідомленні йдеться, що Національний координаційний центр кібербезпеки РНБО рекомендує наступні заходи:

Ярослав Юрчишин вважає, що саме такі заходи безпеки цілком логічні, адже були приклади, коли сторонні особи отримували дані держпрацівників через Telegram, яким користувалися на робочих пристроях.

"Цим розпорядженням ми мінімізуємо ризики.", - наголошує народний депутат.

Він підкреслює, що такі кроки стосуються лише працівників апарату Ради та не обмежують використання месенджера в особистих цілях.

Що таке Telegram?

Telegram - кросплатформна система миттєвого обміну повідомленнями (месенджер) із функціями обміну текстовими, голосовими та відеоповідомленнями, а також стікерами, фотографіями та файлами багатьох форматів, повідомляє "Вікіпедія".

Telegram - останні новини

Нагадаємо, в Раді національної безпеки та оборони повідомляли, що в Україні обмежили використання Telegram для українських військових і держслужбовців.

Раніше Ярослав Юрчишин порівнював месенджер з кухонним ножем, який можна використовувати і як кухонне приладдя, і як знаряддя вбивства. Він сказав, що не рекомендує Telegram.

Речник ГУР Міноборони України Андрій Юсов наголошував, що популярний месенджер Telegram містить низку загроз безпеці України. Він пояснив, що йдеться не про окремих користувачів або канали, а про платформу Telegram у принципі.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader
loader