У Новотроїцькому на ТОТ Херсонщини підірвали машину колаборанта
У Новотроїцькому на ТОТ Херсонщини підірвали машину колаборанта

У Новотроїцькому на ТОТ Херсонщини підірвали машину колаборанта

У селищі Новотроїцьке на ТОТ Херсонщини підірвали машину «начальника місцевого відділу поліції», колаборанту відірвало ногу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр журналістських розслідувань (ЦЖР) з посиланням на власні джерела.

«В першій половині дня 7 жовтня в селищі Новотроїцьке однойменної громади Генічеського району Херсонщини стався потужний вибух. Згодом стало відомо, що підірвали машину, в якій перебував начальник місцевого відділення окупаційної поліції. Він, на жаль, вижив, але в результаті вибуху йому відірвало ногу», - йдеться у повідомленні.

За даними джерел ЦЖР, після вибуху російські окупанти перекрили всі вулиці в Новотроїцькому, перевіряють всіх перехожих і всіх, хто пересувається на автівках.

«Російських військових тут просто зараз купа. Шукають «терористів», – розповіли джерела.

За даними з окупаційних реєстрів, очолює окупаційне «відділення поліції Новотроїцького» місцевий колаборант Ляшко Сергій Володимирович, 5 грудня 1990 р. н., уродженець села Громівка. Як писав раніше ЦЖР, він закінчив Харківський національний університет внутрішніх справ, після чого працював дільничним у Генічеському районі.

Під час окупації Сергій Ляшко повернувся до Новотроїцького, де спочатку працював «заступником начальника поліції з громадської безпеки». За словами місцевих, він причетний до викрадень і катувань своїх колег-поліцейських і погрожує їхнім рідним, які залишаються в окупації.

«Вочевидь, завдяки своїй самовідданій службі на окупантів його підвищили в посаді. На бік ворога перейшли й інші члени родини Сергія Ляшка, зокрема, староста села Громівка Ляшко Сергій Іванович», - пише ЦЖР.

Як повідомляв Укрінформ, 28 листопада 2023 року у селищі Ювілейне на тимчасово окупованій території Херсонщини внаслідок удару по будівлі, де був розташований відділ окупаційної «поліції», загинули четверо так званих поліцейських, ще 17 осіб постраждали, серед них – росіяни і колаборанти.

ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами

Теги за темою
Вибух
Джерело матеріала
loader