США запровадили санкції проти міжнародної мережі фінансування ХАМАСу
США запровадили санкції проти міжнародної мережі фінансування ХАМАСу

США запровадили санкції проти міжнародної мережі фінансування ХАМАСу

Американський уряд оголосив про запровадження обмежень проти фізичних осіб та організацій, які під виглядом благодійності збирали кошти для ХАМАСу.

Про це повідомляє Офіс контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC ввів санкції проти трьох осіб і однієї фіктивної благодійної організації, які є відомими міжнародними фінансовими донорами ХАМАСу, а також однієї контрольованої ХАМАСом фінансової установи в Газі», - йдеться в повідомленні.

Крім того, обмеження введені проти відомого бізнесмена Гаміда аль-Ахмара, який є громадянином Ємену, але постійно мешкає в Туреччині. Він вважається ключовим членом донедавна таємного інвестиційного портфеля ХАМАСу, який на піку розвитку управляв активами на понад $500 мільйонів. Це дозволяло лідерам ХАМАСужити в розкоші за межами палестинських територій на тлі складної гуманітарної ситуації, в якій опинився народ у Газі.

Санкції запроваджені також проти дев’яти компаній аль-Ахмара, розташованих у Ємені, Чехії, Лівані й Туреччині.

«Всі вони відіграють важливу роль у зовнішньому надходженні коштів для ХАМАСу, часто під виглядом благодійної діяльності, яка фінансує терористичну діяльність угруповання», - зауважили в Мінфіні США.

Як повідомлялося, це вже восьмий раунд санкцій США проти мереж фінансової підтримки ХАМАСу після масштабної терористичної атаки угруповання 7 жовтня 2023 року проти Ізраїлю.

Теги за темою
США
Джерело матеріала
loader
loader