Скандал у спецшколі: потерпілих перевели до іншого закладу
Скандал у спецшколі: потерпілих перевели до іншого закладу

Скандал у спецшколі: потерпілих перевели до іншого закладу


Директор навчально-реабілітаційного центру відсторонений від виконання службових обов’язків.

Нині триває досудове розслідування за фактами знущання над вихованцями навчально-реабілітаційного центру на Львівщині. Про це Офіс генпрокурора у понеділок, 7 жовтня.

У пресслужбі нагадали, що у мережі Інтернет поширюється відео щодо вчинення насильства над вихованкою у навчально-реабілітаційному центрі на Львівщині.

В Офісі Генпрокурора наголосили, що цей факт є предметом перевірки в межах кримінального провадження, розпочатого правоохоронцями Львівщини 27 вересня 2024 року.

На сьогодні у кримінальному провадженні допитано 46 осіб, проведено обшуки, реалізовано тимчасові доступи до речей і документів та призначено судові експертизи.

Тоді як дітей, котрі могли стати потерпілими від насильницьких дій, вже перевели до іншого закладу.

Водночас директор навчально-реабілітаційного центру відсторонений від виконання службових обов’язків.

Раніше повідомляли, що в усіх закладах цілодобового проживання дітей відбудуться перевірки для виявлення можливих фактів насильства щодо них чи порушення інших прав.

Нагадаємо, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за заявами вихованців навчально-реабілітаційного закладу у Львівській області про насильство, скоюване директором закладу. Він, як стверджується, здійснював дії сексуального характеру стосовно дівчаток-вихованок, публічно принижував, а також погрожував побиттям і госпіталізацією до психлікарні. На час проведення перевірки директора відсторонили від роботи.



Теги за темою
Скандал розслідування Львівська область
Джерело матеріала
loader