Проросійські хакери атакували Бельгію
Проросійські хакери атакували Бельгію

Проросійські хакери атакували Бельгію

Джерело

Проросійська хакерська група NoName вже вкотре здійснила атаку на європейську державу. Цього разу під роздачу потрапила Бельгія.

Хакери взялись за низку вебсайтів бельгійських держустанов. Через втручання деякі з них були тимчасово недоступні. Зокрема, постраждали веб-ресурси Палати представників, уряду Валлонії, а також сайти міста Антверпен і провінції Лімбург.

Втім, набагато страшнішими можуть бути інші наслідки. Але про них можна буде дізнатись лише в тому разі, якщо під час набігу хакерам вдалось отримати доступ до баз даних.

Втім, бельгійський центр кібербезпеки звітує, якраз дані не були метою кіберзлочинців. Мовляв, більшість постраждалих сайтів відновила роботу, а сама атака була спрямована на перевантаження інтернет-трафіку, щоб вивести сайти з ладу. Що ж, доведеться вірити на слово.

Хакери NoName прямо заявляють: їх дії спрямовані проти союзників України. А остання атака стала реакцією на оголошення міністра оборони Бельгії Людивін Дедондер про закупівлю трьох артилерійських установок Caesar для подальшої передачі Україні.

Название источника
VRT.be
Ссылка на материал
http://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/10/07/ddos-aanval-pro-russische-hackersgroep-valt-provinciewebsites-e/
Теги за темою
Бельгія
Джерело матеріала
loader