У Житомирі лікарка організувала схему для ухилянтів
У Житомирі лікарка організувала схему для ухилянтів

У Житомирі лікарка організувала схему для ухилянтів


Під час обшуків у лікарки вилучили 80 тисяч доларів, понад 23 тисячі євро, а також кілька жорстких дисків, оптичні носії інформації, ноутбук, мобільний телефон та інші ймовірні докази протиправної діяльності.

Правоохоронці вилучили понад 4,4 мільйона гривень під час обшуків у лікарки в Житомирі, причетної до схеми ухилення від мобілізації. Про це пресслужба поліції Житомирської області у понеділок, 7 жовтня.

“Правоохоронці ГУ Національної поліції в Житомирській області продовжують розслідування діяльності групи медиків, які допомагали військовозобов’язаним отримувати фіктивні групи інвалідності. Серед фігуранток виявили лікарку, яка видавала підроблені висновки магнітно-резонансної томографії”, – зазначили у повідомленні.

Зокрема, поліціянти з’ясували, що низка чоловіків призивного віку упродовж кількох років не проходили обстежень МРТ, однак у їх медичній документації наявні такі висновки.

Усі документи готувала 56-річна лікарка одного з діагностичних центрів. Вони стали однією з підстав визначення у них захворювання, що пов’язане з інвалідністю.

Під час обшуків у неї вилучили 80 тисяч доларів, понад 23 тисячі євро, а також кілька жорстких дисків, оптичні носії інформації, ноутбук, мобільний телефон та інші ймовірні докази протиправної діяльності.

 

 

У пресслужбі нагадали, що у серпні поліціянти викрили медсестру одного з медзакладів Житомира у хабарництві, пов’язаному з встановленням груп інвалідності для військовослужбовців та військовозобов’язаних. Тоді її затримали у центрі міста під час отримання частини “подяки”. Тож нині триває розслідування всієї протиправної схеми. Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура.

Раніше Служба безпеки ліквідувала у Харківській області корупційну схему ухилення від мобілізації. До організації оборудки причетний голова однієї з міжрайонних медико-соціальних експертних комісій Харкова.

Нагадаємо, СБУ затримала ділків, які заробили на ухилянтах понад 40 млн гривень. На Полтавщині викрили посадовця ДСНС, який організував бізнес з переправлення чоловіків за кордон.



Теги за темою
розслідування хабар
Джерело матеріала
loader