Наймолодший рятувальник України розказав про свій найважчий виклик: Горіла СТО після «прильоту»
Наймолодший рятувальник України розказав про свій найважчий виклик: Горіла СТО після «прильоту»

Наймолодший рятувальник України розказав про свій найважчий виклик: Горіла СТО після «прильоту»

Наймолодшим рятувальником України є 19-річний Богдан Корнійчук. Він потрапив у ДСНС відразу після школи і допомагає столичним колегам вже більше ніж півроку. Як повідомили у пресслужбі ДСНС України у Фейсбуці,  про професію хлопець знає давно, адже вся його рідня пов'язана з пожежною охороною.

- Мій дід працював у 17-й частині, але це було дуже давно, років 30 назад. Моя мати працює в Києві радіодиспетчером. І я пішов "по сімейних стопах", так сказати. На цей момент я працюю вже як пів року і так, час летить, немов стріла. Дуже швидко. Неначе тільки переступив поріг своєї частини, а вже пів року, - розповів Корнійчук.

За його словами, перші враження від роботи були "доволі цікаві", адже все було "дуже нове".

- Найважчий виклик був, це - на приліт. Тоді якраз горіло через падіння уламків "Іскандера". Горіла СТО. Це десь чотири години, чи п'ять годин були ці пожежі. З 4 години ранку до 8 години ранку точно. Може навіть більше. Сам факт того, що я на прильоті, це теж давало свій певний вплив на саму ситуацію, - згадує рятувальник.

Він додав, що траплялися також і випадки допомоги службі "103" (екстреної медичної допомоги) - допомагали людині, яка собі нанесла травму через падіння на металевий прут. В цілому, визнав рятувальник, насправді спершу вважав, що "буде якось важче це морально сприйняти".

- Але я на своєму місці. На своїй роботі. Тож якось до цього поставився більш-менш холоднокровно. Тут, наче, тільки нещодавно ти в школі ходив просто на уроки, ніяких турбот. А зараз трохи відповідальності... Не те, що твоє життя, а життя твоїх колег, життя потерпілих, життя звичайних цивільних людей, - наголосив ДСНСник.

  • 1 вересня гірський рятувальник з Прикарпаття Владислав Грабович вирішив незвичайно запропонувати своїй коханій руку та серце – на вершині гори Піп Іван. 
  • 3 жовтня рятувальниця з Одеси встановила три рекорди України на міжнародних змаганнях з пожежно-прикладного спорту Odessos Cup 2024 у Болгарії. 
Теги за темою
ДСНС
Джерело матеріала
loader