На дороги виїхали перші прототипи фургонів Mercedes-Benz VAN.EA
На дороги виїхали перші прототипи фургонів Mercedes-Benz VAN.EA

На дороги виїхали перші прототипи фургонів Mercedes-Benz VAN.EA

Перші зразки розвізних автомобілів Mercedes-Benz VAN.EA вже проходять випробування на дорогах загального користування. Цікаво, що фотографії з тестів було опубліковано не папарацці, як влітку, а офіційною прес-службою компанії. На машинах встановлено електричну модульну платформу Mercedes-Benz Van Electric Architecture, яка буде спільною для всіх компактних та середніх фургонів Mercedes-Benz вже з 2026 року.

Платформа, що легко масштабується, дозволить чітко розмежувати люксові автомобілі для приватного користування (сімейні вени, VIP-шатли) та преміальні розвізні фургони комерційного призначення.

Незалежно від типу приводу (передній або повний) машини на платформі Mercedes-Benz VAN.EA отримають останню версію програмного забезпечення (MB.OS), а також систему заряджання на 800В, включаючи зарядний пристрій змінним струмом 22 кВт.

На початку червня 2024 року один із прототипів здійснив тривалий пробіг маршрутом Штутгарт – Нордкап, під час якого тестувалися шасі, електропривод, акумулятори та різні високовольтні компоненти. Також заплановані зимові випробування – дорогами Швеції.

/
На дороги виїхали перші прототипи фургонів Mercedes-Benz VAN.EA - Фото 1
На дороги виїхали перші прототипи фургонів Mercedes-Benz VAN.EA - Фото 2
Джерело матеріала
loader