Кримськотатарського активіста Різу Ізетова етапували в Якутію
Кримськотатарського активіста Різу Ізетова етапували в Якутію

Кримськотатарського активіста Різу Ізетова етапували в Якутію

Кримськотатарського активіста та правозахисника Різу Ізетова, засудженого російським судом до 19 років позбавлення волі, етапували до виправної колонії №1 Республіки Саха.

Про це повідомляє ГО "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

Зазначається, що колонія розташована за дев'ять тисяч кілометрів від тимчасово окупованого Криму.

Мати політв'язня Надіє Ізетова написала заяву з проханням перевести сина в колонію, що ближче до дому, адже поїздка до сина на таку відстань для неї непосильна і фінансово, і фізично - у жінки діагностували онкологічне захворювання. Ізетова не бачилася з сином уже шість років, з моменту його ув'язнення.

«Ні я, ні мої сестри не зможуть поїхати до нього до Якутії — їм усім за 70 років. Так далеко ми не зможемо поїхати. Я знаходжусь у ремісії, але далеко з дому нікуди не виїжджаю. У мене слабкий імунітет, і я остерігаюсь інфекційних захворювань», — розповіла Надіє Ізетова.

Як повідомлялося, 10 березня 2022 року Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону ухвалив обвинувальний вирок щодо активістів, заарештованих у справі «другої сімферопольської групи Хізб ут-Тахрір».

Зокрема, Різу Ізетова засуджено до 19 років позбавлення волі з відбуванням перших п'яти років у в'язниці - із найсуворішим режимом ув'язнення. Решту терміну він має провести в колонії суворого режиму. Також суд призначив йому півтора року обмеження волі після визволення.

28 березня 2023 року Апеляційний військовий суд у підмосковній Власисі залишив вирок без змін.

Фото: Кримська солідарність

Теги за темою
Крим
Джерело матеріала
loader