Командир батальйону "Ахіллес" розповів, коли Україна може зрівнятися з Росією у виробництві БпЛА
Командир батальйону "Ахіллес" розповів, коли Україна може зрівнятися з Росією у виробництві БпЛА

Командир батальйону "Ахіллес" розповів, коли Україна може зрівнятися з Росією у виробництві БпЛА

Так вважає командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади Юрій Федоренко. На його думку, Україна може досягти паритету з Росією у БпЛА вже до середини 2025 року.

Українське виробництво дронів розвивається

Як зазначив Федоренко, у порівнянні з 2023 роком державні програми щодо виробництва дронів зараз стали набагато краще працювали. За його словами, наразі у Збройних Сил України є більше БпЛА, ніж було раніше.

Військовий розповів, що його батальйон отримує усе необхідне оснащення також і за допомогою міжнародних партнерів та донорів. Якщо говорити про донати, то здебільшого підтримка українців залишається сталою, і це, як каже командир, мотивує бійців.

Втім, він визнає той факт, що станом на зараз Росія залишається сильним суперником у виробництві БпЛА, особливо завдяки доступу до техніки з Китаю. Через це країна-агресорка має деякі переваги в кількості дронів, зокрема "Мавіків" та КАБів, якими ворог регулярно гатить по прифронтових містах.

У контексті розмови він також згадав про новітні розробки українських фахівців, зокрема безпілотник "Баба-Яга", який є унікальним для української армії.

У нас немає такої кількості керованих бомб, як у росіян, але ми маємо свої унікальні розробки, що дозволяють знищувати ворога ефективно. Ми наближаємося до повної паритетності з російськими військами за кількістю безпілотників. Якщо динаміка збережеться – ми досягнемо цього приблизно до середини наступного року,
– резюмував він.

До слова, російські війська дедалі частіше на додачу до "Шахедів" застосовують дрони невстановленого типу. Таким чином ворог прагне перевантажити українську ППО та провести повітряну розвідку.

Джерело матеріала
loader
loader