Інформаторка з Харкова передавала ворогу дані про військових
Інформаторка з Харкова передавала ворогу дані про військових

Інформаторка з Харкова передавала ворогу дані про військових

У Харкові співробітники Служби безпеки України викрили чергову інформаторку, яка співпрацювала з агресором. Затримана жінка передавала інформацію про розташування та пересування українських військових через один із Телеграм-каналів, що використовувався російськими спецслужбами для збору розвідданих. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зокрема, вона передавала дані про місця тимчасового перебування, маршрути руху та зосередження українських захисників. Як з’ясувалося під час слідства, фігуранткою є 44-річна харків'янка, яка працює у сфері громадського транспорту. Виконуючи свої службові обов’язки, жінка таємно фіксувала інформацію про дислокацію військовослужбовців ЗСУ та в режимі онлайн надсилала ці відомості через месенджер.

Правоохоронці задокументували її діяльність і затримали вдома. Під час обшуку у затриманої вилучили мобільний телефон із доказами передачі секретної інформації. Жінці висунули підозру за статтею 114-2 ч. 2 Кримінального кодексу України (незаконне розповсюдження інформації про пересування та дислокацію ЗСУ з можливістю їх ідентифікації на місцевості).

Наразі затримана перебуває під вартою без права внесення застави. За скоєне їй загрожує до 8 років позбавлення волі. Оперативні дії провели співробітники СБУ Харківської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Джерело матеріала
loader