"Йдуть за раніше поставленими планами": після Вугледару ЗС РФ тиснуть у 4 районах
"Йдуть за раніше поставленими планами": після Вугледару ЗС РФ тиснуть у 4 районах

"Йдуть за раніше поставленими планами": після Вугледару ЗС РФ тиснуть у 4 районах

Аналітик Сергій Згурець повідомив, що Покровський напрямок залишається пріоритетним для Кремля. Ворог використовує перевагу у живій силі та намагається тиснути з флангів.

Після окупації Вугледара ЗС РФ активізувались на північ до Курахового. Лінія оборони проходить в районі Богоявленки. Про це у коментарі "Еспресо" 7 жовтня розповів директор Defense Express Сергій Згурець.

"Логіка дій противника не змінюється, Покровський напрямок залишається для нього пріоритетним", — зазначив він.

Експерт припустив, що центром бойових дій стане район Богоявленки. Окрім того, російські окупанти намагаються просуватись в напрямку Курахівки, щоб забезпечити тиск на Курахове з півдня. В районі Селидового ворог здійснює спроби ударів з флангів, але безрезультатно.

"Бачимо, що ворог, використовуючи перевагу у живій силі, йде за раніше поставленими планами", — підкреслив Згурець.

З його слів, коли ЗС РФ намагались оточити Вугледар з флангів, то окупанти пробували обійти місто з заходу через Пречистівку. Нині зусилля ворог там розвиваються вже в бік Золотої Ниви.

Згадані населені пункти на мапі бойових дій
Фото: Deep State

"Це якраз спроба здійснювати просування вздовж Запорізького фронту, створювати умови для накопичення сил, аби йти далі на відсікання одного з наших угруповань", — пояснив експерт.

Він повідомив, що загалом окупанти діють по всій лінії фронту, намагаючись ускладнити перекидання резервів для Сил оборони.

"Ворог буде акцентуватися насамперед на спробах захопити Курахове, потім просуватися до Покровська, якщо для цього будуть у нього створені передумови", — спрогнозував Згурець.

Нагадаємо, в ISW повідомили, що з жовтня 2023 року ЗС РФ втратили на Покровському напрямку щонайменше п'ять дивізій броньованих машин та танків.

Аналітики DeepState 7 жовтня повідомили, що російським загарбникам вдалося окупувати Красногорівку та просунутись у Цукуриному на Донеччині.

Теги за темою
Донецька область
Джерело матеріала
loader
loader