До кінця року Україна запустить залізничне сполучення зі Словаччиною
До кінця року Україна запустить залізничне сполучення зі Словаччиною

До кінця року Україна запустить залізничне сполучення зі Словаччиною

Україна та Словаччина обговорили розбудову автомобільного та залізничного сполучення між двома країнами.

Про це за підсумками міжурядових консультацій повідомив у Фейсбуці заступник міністра з розвитку громад та територій України Сергій Деркач, передає Укрінформ.

До кінця року Україна запустить залізничне сполучення зі Словаччиною - Фото 1

«Провели секторальну зустріч щодо розбудови кордону. У фокусі як автомобільне, так і залізничне сполучення. Наприкінці року плануємо з’єднати Київ з основними словацькими містами - Братиславою та Кошице. Залізничне сполучення стане можливим зі зручною пересадкою в Чопі», - йдеться в повідомленні.

Також серед пріоритетів спільної роботи - будівництво вузької колії до Ужгорода, що дозволить забезпечити пасажирське сполучення Братислава - Чоп власне до Ужгорода. Цей напрямок у міністерстві розраховують запустити у 2025-2026 роках.

Обговорили учасники зустрічі і фінальні заходи у роботі на текстом угоди про спільний митний та прикордонний контроль.

Також темою для обговорення стала подальша розбудова спільних пунктів пропуску. Так, ПП «Павлове - Матіовце» планується відкрити для пасажирського транспорту, ПП «Ужгород - Вишнє Нємецьке» - модернізувати та розширити для пішоходів. На ПП «Малий Березний - Убля» хочуть дозволити проїзд вантажівкам до 5 т.

Як повідомлялося, очільники аграрних відомств підписали Меморандум про співробітництво у сфері сільського господарства та харчової промисловості під час візиту української урядової делегації до Словаччини.

Джерело матеріала
loader
loader