Держекоінспекція припинила незаконний вилов риби на Київщині: подробиці
Держекоінспекція припинила незаконний вилов риби на Київщині: подробиці

Держекоінспекція припинила незаконний вилов риби на Київщині: подробиці

Інспекторами ДЕІ Столичного округу під час рейду 04.10.2024 на Канівському водосховищі поблизу с. Стайки Обухівського району, на ділянці, де заборонено проводити промислові операції, виявлено факт порушення Правил промислового рибальства, скоєний ланковим рибалкою одного з користувачів водних біоресурсів.

Про це інформує Державна екологічна інспекція столичного округу.

Рибалка ловив рибу з незареєстрованого човна за допомогою 10 сіток, з яких вісім були забороненими. Порушник виловив водні біоресурси: 165 екземплярів плітки звичайної, 63 екземпляри карася сріблястого, 4 екземпляри сома європейського, 1 екземпляр лина, 9 екземплярів ляща, 16 екземплярів судака звичайного, 26 екземплярів окуня звичайного, 2 екземпляри білизни звичайної (або жереха) та 89 екземплярів плоскирки.

Завдана шкода становить 676668 грн.

За цим фактом на громадянина складено протокол про адміністративне правопорушення за частиною четвертою статті 85 КУпАП.

Оскільки в діях громадянина виявилися ознаки кримінального правопорушення, на місце події була викликана слідчо-оперативна група ВП № 1 (м. Кагарлик) Обухівського РУП ГУНП в Київській області. Поліція вилучила: 1 човен, 1 двигун, вищезазначену рибу, а також 10 сіток, з яких вісім були забороненими. Наразі відповідні відомості внесено до ЄРДР, і вирішується питання щодо порушення кримінальної справи за ч. 1 ст. 249 ККУ.

Інспекція продовжує активно проводити рибоохоронні заходи на підконтрольній території.

Джерело матеріала
loader